Efectele benefice pe care ceaiul verde asupra organismului uman

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 21 sep 2020, 20:40

Ceaiul verde este folosit in cultura chineza de peste 2000 de ani ca bautura racoritoare datorita proprietatilor sale terapeutice.

Ceaiul verde este extras din frunzele plantei camellia sinesis si are in componenta flavonoide, tainuri catehice, galice si mixte, acizi polifenolcarboxilici, triterpene, zaharuri, vitamina C, alcaloizi, alcooli liberi si substante anorganice.

Ceaiul verde ofera organismului efecte stimulante datorita continutului mare de alcaloizi, iar L-teanina are efecte calmante asupra sistemului nervos.


Ceaiul Verde- ceaiul virgin

Ceaiul verde este un adjuvant eficient in afectiunile cardiovasculare, creste imunitatea organismului, regleaza metabolismul.

Este indicat pentru ameliorarea depresiei,, iar in cazurile de oboseala energizeaza organismul. Asigura o buna functionare a rinichilor si a ficatului si mentine un ritm cardiac constant. Previne aparitia infectiilor digestive si respiratorii si stimuleaza activitatea celulara.

Studii efectuate de cercetatori de specialitate au demonstrat cu ajutorul testelor de laborator ca ceaiul verde ajuta in cazul sclerozei multiple. Introducerea in dieta a ceaiului verde in timpul unui tratament chimioterapeutic creste eficienta tratamentului.

De asemenea, acest ceai previne dezvoltarea celulelor tumorale, mai ales a celor de colon, rect, vezica urinara, esofag, pancreas si stomac fara a afecta celulele sanatoase.

Ceaiul verde are o mare cautare si in cosmetica datorita faptului ca este foarte bogat in antioxidanti. Atat in cazul pielii cat si in cazul podoabei capilare acest tip de ceai face minuni intr-un timp foarte scurt.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Calitatile

ceaiului verde au fost apreciat din timpuri stravechi ca un puternic medicament lucru demonstrat stiintific in ultimii ani cu ajutorul cercetarilor.

 

Precautii ceai verde

Ceaiul verde se va administra cu prudenta si doar cu acordul medicului in ceea ce priveste persoanele hipertensive, cardiacii cu probleme deosebit de grave, si bolnavilor aflati sub medicatie psihotropa.

Nu este indicata consumarea in cantitati foarte mari de ceai verde persoanelor care sufera de tulburari de somn, iar copiilor li se vor administra cantitati foarte mici in amestec cu alte plante precum chimen,

fenicul sau iasomie.

Ceaiul verde nu trebuie consumat de catre oamenii care sufera de anemie. Anemia feripriva regasita in randul copiilor din Arabia Saudita si Regatul Unit poate fi agravata de consumul regulat de ceai verde.