Efectele cafelei asupra pielii. Cafeaua ne ajută să atenuăm ridurile

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 10 oct 2023, 18:55

Efectele cafelei asupra pielii

Sursa: freepik

Cafeaua face parte din viața românilor, fiind lichidul ce ne oferă energie pentru o zi plină la muncă sau în alte activități obositoare.

Cafeaua este o băutură preferată de români, fie că aceasta este consumată în fiecare zi sau chiar folosită pentru diferite tratamente de înfrumusețare. Iată ce efecte are cafeaua asupra pielii.

Citește și: Cafeaua și ceaiul pot afecta riscul de deces prematur pentru adulții cu diabet?

Efectele cafelei asupra pielii

Cafeaua trebuie consumată cu moderație, chiar dacă aceasta ne poate ajuta să ne păstrăm energia pe parcursul unei zile, iar în cazul în care am renunțat la consumul acesteia, atunci putem să o

folosim pentru diferite tratamente pentru piele. Cofeina ne poate ajuta să atenuăm semnele trecerii timpului sau ridurile, având un puternic efect antioxidant, motiv pentru care este folosită pentru protejarea pielii împotriva deteriorării produse de radiațiile ultraviolete. 

Există anumite studii care ne arată că tratamentele cu cafea ne pot ajuta în reducerea celulitei, deoarece are proprietăți stimulante asupra țesutului adipos și asupra circulației sângelui. Cafeaua ajută și la stimularea procesul de lipoliză, astfel ajută la descompunerea grăsimilor în acizi grași și în glicerol. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Un consum moderat de cafea ajută și la scăderea în greutatea deoarece cofeina are un efect diuretic, astfel aceasta ajută în combaterea oboselii și accelerarea metabolismului. Dacă folosim o mască de cafea atunci tenul nostru ne va mulțumi, astfel acesta va avea o strălucire aparte, deoarece boabele de cafea conțin acid cafeic, care stimulează producția de colagen.

Citește și: Cum să renunți mai ușor la zahăr. 5 sfaturi de la specialiștii în nutriție

Cum să folosești cafeaua în beneficiul pielii tale

Zațul de cafea este adesea folosit în măștile pe care femeile le fac în propria casă, iar acest lucru le pot ajuta cu liniile fine pe care le observăm pe chip cu trecerea timpului.

Pentru a avea un ten cu cât mai puține riduri, atunci putem folosi o mască cu cafea, miere și ovăz, perfectă pentru un ten sensibil. 

Ovăzul este folosit pentru a reduce iritațiile apărute la nivelul pielii, dar și pentru a exfolia tenul, iar tot ce trebuie să facem este să amestecăm foarte bine o lingură cu cafea măcinată fin cu două linguri cu fulgi de ovăz măcinați și o lingură cu miere, după care o lăsăm să acționeze timp de 20 de minute.

În cazul în care vă confruntați cu un ten gras sau un ten care să aibă pete pigmentare, atunci o mască de față cu cafea și lămâie este ceea ce vă trebuie. Avem nevoie de două linguri cu zaț umed de cafea, alături de o lingură cu zeamă de lămâie și o linguriță cu miere, amestec pe care îl aplicăm pe față timp de 20 de minute, urmând să îl clătim cu apă călduță. 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.