EFECTELE NESTIUTE ale anesteziei epidurale asupra viitoarelor mamici!

Editor: Alexandra Dragos Autor: A.M.
Actualizat: 29 aug 2021, 06:15

Femeile care solicita o anestezie epidurala inainte de a naste sunt mai putin expuse in fata riscului de a dezvolta o depresie postnatala, potrivit unui studiu realizat recent de cercetatorii chinezi.

Oamenii de stiinta chinezi au descoperit ca mamele care au apelat la anestezia epidurala in timpul travaliului prezinta un risc cu 14% mai mare de a suferi de depresie postnatala la sase saptamani dupa nastere. Acest risc este, in medie, de 35% pentru femeile care nu au solicitat acest tip de anestezie, informeaza dailymail.co.uk.

In cadrul acestui studiu, injectia epidurala a fost singura metoda de controlare a durerilor pentru femeile aflate in travaliu.



Medicii chinezi au descoperit, de asemenea, ca alaptatul reprezinta o practica mult mai frecventa in grupul femeilor care au apelat la anestezia epidurala (70%), in comparatie cu cele care nu au solicitat aceasta procedura (50%).

Katherine Wisner, psihiatru la Universitatea Northwestern din Statele Unite, a intocmit un raport despre studiul realizat de cercetatorii chinezi.

"Controlarea durerii ofera mamelor un inceput mai bun in calitate de parinte, in comparatie cu situatia in care si-ar incepe acest rol epuizate.
Indiferent daca nasterea este naturala sau facuta prin cezariana, controlarea durerii (in timpul nasterii si dupa nastere) este o chestiune importanta pentru toate tinerele mame. Nu exista nastere fara durere. Obiectivul nostru este de a evita durerile severe. Controlarea acelor dureri din travaliu, pentru ca o femeie sa se dezvolte confortabil intr-o mama, reprezinta o metoda plina de sens"
, a declarat ea.( sursa Mediafax)

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.