Efectul necunoscut al bebelusilor asupra tatilor. Pana acum, doar femeile sufereau de asta

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 feb 2017, 07:45

Cercetatorii britanici de la Universitatea Oxford sustin ca si tatii sufera de o depresie postnatala.

Depresia prin care trec tatii dupa nasterea unui copil este provocata de presiunea financiara si de lipsa timpului petrecut cu nou-nascutul. Adesea, tatii au un rol secundar in ingrijirea copilului, dupa nastere si nu reusesc sa se ataseze emotional de acesta.
Cercetatorii spun ca majoritatea barbatilor trebuie sa munceasca mai mult pentru a castiga banii necesari intretinerii familiei, in loc sa isi ingrijeasca copilul alaturi de mama.
Unele femei limiteaza fara sa vrea accesul tatalui la copil, acaparand toate responsabilitatile ce tin de ingrijirea copilului.
Pana la 10% din tati sufera de o forma de depresie in primele sase luni de dupa nastere. Dr. Anna Machin, de la Oxford University, a intervievat 15 barbati, de doua ori, la interval de 8 luni. Primul interviu  a avut loc chiar inaintea nasterii. Toti s-au declarat optimisti in primul interviu insa 6 dintre ei au aratat semne de depresie in primele 6 luni de dupa nastere.
"Studiile noastre au aratat ca intre 4 si 10% dintre barbati sunt afectati. Exista o tenisune intre nevoia de a intretine familia si dorinta de a fi acasa, cu copilul", a declarat dr. Machin.

Depresia prin care trec tatii dupa nasterea unui copil este provocata de presiunea financiara si de lipsa timpului petrecut cu nou-nascutul. Adesea, tatii au un rol secundar in ingrijirea copilului dupa nastere si nu reusesc sa se ataseze emotional de acesta.

Cercetatorii spun ca majoritatea barbatilor trebuie sa munceasca mai mult pentru a castiga banii necesari intretinerii familiei, in loc sa isi ingrijeasca copilul alaturi de mama. Unele femei limiteaza fara sa vrea accesul tatalui la copil, acaparand toate responsabilitatile ce tin de ingrijirea copilului.

Pana la 10% din tati sufera de o forma de depresie in primele sase luni de dupa nastere. Dr. Anna Machin, de la Oxford University, a intervievat 15 barbati, de doua ori, la interval de 8 luni.

Primul interviu  a avut loc chiar inaintea nasterii. Toti s-au declarat optimisti in primul interviu insa 6 dintre ei au aratat semne de depresie in primele 6 luni de dupa nastere.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Studiile noastre au aratat ca intre 4 si 10% dintre barbati sunt afectati.

Exista o tenisune intre nevoia de a intretine familia si dorinta de a fi acasa, cu copilul", a declarat dr. Machin.