Ahmed Jaber a vorbit î n cadrul emisiunii cu Mihai Ghiță despre suferința și tragediile din Gaza.
Data de 7 octombrie, cunoscută drept „Sâmbăta Neagră” în Gaza, a adus durere și suferință locuitorilor săi. Teroriștii Hamas au invadat țara sfântă și au luat ostatici, care sunt și în prezent în mâinile lor.
Jurnalistul Ahmed Jaber, un palestinian mândru de țara sa
Ahmed Jaber a vorbit cu mândrie despre originile sale, deși are dublă cetățenie: român și palestinian. Acesta a vorbit despre trecutul său, despre mama sa, dar și despre suferințele îndurate încă de mic copil.
Citește și: Hamas a eliberat 24 de ostatici. Printre ei, fiica și nepoata unui român
„Am trăit mii de ani fără nicio problemă, până la problemele din Orient.
De când mă știu, pacea e dorința fiecărui copil palestinian. Mama mea a fost luată de bunica și au fugit în altă parte. Iubirea mea nu este o femeie, iubirea mea este Palestina mea, identitatea mea, fără de care devin un om fără țară.
În '48 au ocupat statul Israel, iar palestinienii s-au refugiat, dar în 1967 au creat un război de 6 zile și au ocupat restul de teritoriu care îi revenea Palestinei, Cisiordania și Fâșia Gaza, care au 22% din suprafața Palestinei istorice, iar palestinienii revendică acum partea lor. Ei așteaptă de 76 de ani întoarcerea acasă. Refugiații în Cisiordania și Gaza așteaptă reîntoarcerea în Israel.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Trebuie să trăim ca două state vecine. Teritoriile noastre sunt ocupate de Israel. Acum, are loc strămutarea Palestinei și vor să se ducă spre Iordania,” a mărturisit acesta în cadrul emisiunii.
Cum s-a schimbat viața palestinienilor după 7 octombrie
La data de 7 octombrie 2023, gruparea Hamas a invadat statul Israel și a provocat teroare în rândul cetățenilor.
De cealaltă parte, numeroși palestinieni au ales să lupte pentru țara lor cu propria viață.
„A fost o acțiune condamnabilă, dar lumea trebuie să știe că cine luptă în Gaza și Cisiordania sunt cei ai căror părinți au fost omorâți în trecut. Ei vor să-și răzbune părinții, să revendice ce s-a întâmplat atunci.
Noi suntem sortiți să trăim unul cu altu. Dacă văd acum un evreu, eu îl iau și îl ajut. Oamenii aleg să folosească politica în defavoarea noastră ca oameni,” a mai spus jurnalistul Ahmed.