Măsurile suplimentare prevăzute de Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru angajații din cadrul autorităților sau companiilor care dețin infrastructuri crtice sunt: testarea săptămânală anti-Covid, lucru în ture sau folosirea de măști FFP2 în zonele aglomerate.
Ei sunt angajații din România care ar putea fi testați săptămânal la locul de muncă
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 5 ianuarie, Hotărârea numărul 1 care prevede prelungirea stării de alertă și implementarea unor noi măsuri restrictive pentru a combate pandemia de coronavirus.
„se propune ca, pentru preîntâmpinarea afectării activității autorităților/operatorilor economici deținători de infrastructuri critice, prin acte administrative ale conducătorilor acestora, să fie dispuse măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 care să vizeze testarea săptămânală a tuturor angajaților, desfășurarea activității în schimburi sau ture cu evitarea contactului
Potrivit GCS, infrastructura critică repezintă orice entitate economică funcțională, care oferă produse, bunuri și servicii de utilitate publică, vitale pentru întreaga societate și a cărei distrugere, degradare ori aducere în stare de nefuncționare produce un impact major în plan economico-social, la nivel micro și macro regional, notează Digi24.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Măsurile propuse de CNSU se referă doar la angajații care gestionează infrastructura critică, nu la toți angajații respectivelor autorități sau companii.
Administrația publică, poliția, IGSU și școlile nu fac parte din instituțiile care gestionează infrastructura critică, precizează GCS.
Noile măsuri adoptate de CNSU vor intra în vigoare de sâmbătă, 8 ianuarie 2022, starea de alertă se prelungește pentru o perioadă de 30 de zile.