Ei sunt angajații din România care ar putea fi testați săptămânal anti-Covid. CNSU propune măsuri mult mai dure

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 05 ian 2022, 15:32

Ei sunt angajații din România care ar putea fi testați săptămânal la locul de muncă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune măsuri suplimentare pentru angajații din cadrul autorităților sau companiilor care dețin infrastructuri critice. Personalul ar urma să fie testat săptămânal anti-Covid-19.

Măsurile suplimentare prevăzute de Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru angajații din cadrul autorităților sau companiilor care dețin infrastructuri crtice sunt: testarea săptămânală anti-Covid, lucru în ture sau folosirea de măști FFP2 în zonele aglomerate.

Ei sunt angajații din România care ar putea fi testați săptămânal la locul de muncă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 5 ianuarie, Hotărârea numărul 1 care prevede prelungirea stării de alertă și implementarea unor noi măsuri restrictive pentru a combate pandemia de coronavirus.

Printre măsurile aprobate de Guvern se numără și testarea săptămânală a angajaților din cadrul autorităților sau companiilor care dețin infrastructuri crtice, lucru în ture sau folosirea de măști FFP2, care are un grad de protecție mai ridicat. De amintit că masca textilă este complet interzisă.

„se propune ca, pentru preîntâmpinarea afectării activității autorităților/operatorilor economici deținători de infrastructuri critice, prin acte administrative ale conducătorilor acestora, să fie dispuse măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 care să vizeze testarea săptămânală a tuturor angajaților, desfășurarea activității în schimburi sau ture cu evitarea contactului

între acestea sau utilizarea unor măști cu un grad mai ridicat de protecție (FFP2) în zonele aglomerate”.

Citeste si: Noi reguli au fost anunțate pentru nunțile și botezurile programate în 2022. Intră în vigoare de pe 8 ianuarie

Potrivit GCS, infrastructura critică repezintă orice entitate economică funcțională, care oferă produse, bunuri și servicii de utilitate publică, vitale pentru întreaga societate și a cărei distrugere, degradare ori aducere în stare de nefuncționare produce un impact major în plan economico-social, la nivel micro și macro regional, notează Digi24.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Măsurile propuse de CNSU se referă doar la angajații care gestionează infrastructura critică, nu la toți angajații respectivelor autorități sau companii.

Administrația publică, poliția, IGSU și școlile nu fac parte din instituțiile care gestionează infrastructura critică, precizează GCS.

 Noile măsuri adoptate de CNSU vor intra în vigoare de sâmbătă, 8 ianuarie 2022, starea de alertă se prelungește pentru o perioadă de 30 de zile.

Citeste si: DOCUMENT Restricții valul 5: Masca textila devine interzisa, ce program vor avea magazinele! Lista completă a restricțiilor

 


Penultimul episod al serialului „Vinovați de Iubire” este difuzat la data de 19 septembrie 2024. Urmărește episodul 53 al serialului “Vinovați de iubire” online live, în această seară.