Ei sunt cei trei tineri care au fost luați de ape în Italia: “I-am spus să nu meargă, pentru că era obosită, dar până la urmă am cedat.”

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 01 iun 2024, 15:20

Trei tineri au fost luați de ape în Italia

Sursa: rainews.it

Cine sunt cei trei tineri care au fost surprinși îmbrățișați în timp ce erau luați de ape în Italia?

Italia este în alertă după ce trei tineri au fost luați de viitură într-o regiune afectată de inundații severe. Mobilizarea pentru găsirea lor continuă neîntrerupt, atrăgând atenția presei și autorităților.

Cine sunt cei trei tineri luați de ape în Italia?

Un val de îngrijorare și tristețe a cuprins Italia după ce trei tineri au fost luați de viitură într-o regiune afectată de inundații puternice.

Incidentul a avut loc în contextul precipitațiilor abundente care au lovit regiunea Friuli Venezia Giulia. Căutările pentru găsirea celor trei tineri dispăruți continuă neîntrerupt, mobilizând resurse semnificative și atenția presei italiene.

Unul dintre cei dispăruți este o tânără de 20 de ani, rezidentă din Campoformido, care în dimineața zilei fatidice susținuse un examen la Academia de Arte Frumoase Tiepolo din Udine, unde era studentă în anul doi.

Ceilalți doi sunt prieteni ai ei: o tânără de 23 de ani, recent sosită din România pentru a-și vizita părinții stabiliți la Udine, și un tânăr de 25 de ani, de origine română, rezident în Austria.

Potrivit rainews.it, în doar câteva clipe, debitul râului Natisone a crescut dramatic de la 15 metri cubi pe secundă la aproape 250 de metri cubi pe secundă. Cei trei tineri au reușit să apeleze serviciul de urgență, cerând ajutor, însă nivelul apei a crescut brusc, iar ei au fost luați de viitură.

Un trecător de pe un pod din apropiere a încercat să îi calmeze, dar eforturile au fost zadarnice.

Mama Ptriziei a povestit pentru România TV: „Patrizia s-a întâlnit cu doi prieteni, o fată cu prietenul ei din Austria. Mi-a spus ‘Lasă-mă să merg cu ei, să stăm puțin împreună și să facem câteva poze...I-am spus să nu meargă, pentru că era obosită, dar până la urmă am cedat.

Nu am știut că locul unde se duceau era atât de periculos.”

Citește și: Trei români luați de ape în Italia după ce au fost surprinși îmbrățișați: Salvatorii îi caută fără încetare după ce cotele râului, în mijlocul căruia se aflau, au crescut considerabil

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Reacția Ministerului Afacerilor Externe

Elicoptere, drone, scafandri și pompieri sunt implicați în operațiunile de căutare, care se desfășoară între Premariacco și Manzano. Căutările continuă atât pe timp de zi, cât și de noapte, în ciuda condițiilor dificile, apa fiind foarte tulbure, ceea ce îngreunează intervenția salvatorilor.

Ministerul Afacerilor Externe al României, prin intermediul Consulatului General al României la Trieste, s-a autosesizat în urma informațiilor din mass-media italiană.

Reprezentanții consulari au inițiat demersuri urgente pe lângă autoritățile italiene pentru confirmarea identității și cetățeniei persoanelor dispărute. Deși până acum nu au fost confirmate oficial detaliile despre cetățenia celor trei, autoritățile române sunt pregătite să ofere asistență consulară necesară.

Citește și: Accident grav în Prahova! O femeie și-a pierdut viața, după ce fiul ei de 20 de ani nu a redus viteza și a intrat într-un alt autoturism

 „Până la acest moment, autoritățile italiene nu au confirmat cetățenia persoanelor dispărute”. Au precizat reprezentanții MAE.

Tragedia celor trei tineri luați de viitură în Italia a generat o mobilizare masivă pentru găsirea lor și a scos la iveală pericolele naturale ce pot apărea pe neașteptate. În timp ce căutările continuă, familiile și prietenii celor dispăruți, precum și comunitatea românească din Italia, speră și se roagă pentru un miracol.