Ei sunt elevii care vor primi 500 de lei pe card, în luna septembrie! La ce vor putea fi folosiți banii

Author: Laura Macovei
Actualizat: 06 sep 2023, 22:29

Veste bună pentru 300.000 de elevi. Aceștia vor beneficia de tichete în valoare de 500 de lei chiar de la începutul noului an școlar. Banii vor putea fi folosiți pentru rechizite școlare și îmbrăcăminte.

Banii vor fi distribuiți sub forma unor tichete educaționale, iar elevii le vor putea folosi pentru a-și achiziționa rechizite școlare sau îmbrăcăminte. 

Cine sunt elevii care beneficiază de tichetele în valoarea de 500 de lei

De aceste tichete vor avea parte peste 300.000 de elevi, care vor primi câte 500 de lei la începutul anului școlar 2023-2024. Situația diferă față de anul trecut, când aceștia primeau banii în tranșe. 

Elevii care primesc acest ajutor sunt cei din medii precare și cu o situație vulnerabilă.

„Este vorba despre 300.000 de elevi din medii vulnerabile ”, a transmis Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), potrivit  Edupedu.ro.

Citește și: Carduri energie 2023: Când intră banii pentru tranșa a doua? Data la care beneficiarii primesc 700 de lei

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Anul trecut, numărul elevilor care primeau aceste tichete era mai mare cu 100.000, dar banii ajungeau târziu la elevi, chiar spre final de an şcolar.

Potrivit OUG, voucherele educaționale, numite și „ tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional ”, sunt niște carduri cu câte 500 de lei fiecare, care vin în ajutorul elevilor pentru a acoperi cheltuielile pentru materiale școlare.

Ce a transmis MIPE

Conform MIPE, tichetele vor fi acordate într-o singură tranșă, nu mai multe, ca în anii precedenți.

Citește și: Vor fi sau nu obligatorii uniformele în noul an școlar? Ce au decis parlamentarii

„Alocarea pentru sprijinirea copiilor din familii dezavantajate prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic în cadrul Programului Incluziune și Demnitate Socială este de aproximativ 120.000.000

euro pe o perioadă de 4 ani școlari (2023-2027).

Ca și până acum, ajutorul în valoare de 500 de lei, acordat într-o tranșă unică în fiecare an școlar, se va acorda pentru achiziționarea de rechizite școlare și îmbrăcăminte, grupul țintă vizat de această măsură fiind de circa 300.000 de preșcolari și elevi din medii vulnerabile, înscriși la unitățile de învățământ din ciclul primar și gimnazial ”,

a transmis MIPE, într-un comunicat de presă.