Ei sunt polițișții care nu au ținut cont de pericol atunci când a venit vorba de salvarea unei bătrâne din flăcări. Faptele bune nu s-au oprit aici: „Se interesează despre starea copilului”

Autor: Diana Bostan

Ionuț și Marius, polițiștii eroi de la Băilești

Sursa: Facebook: Ministerul Afacerilor Interne

Doi polițiști din Băilești au salvat o femeie în vârstă de 77 de ani dintr-o casă cuprinsă de flăcări. Faptele bune nu s-au oprit aici!

Într-o misiune de patrulare obișnuită, doi polițiști au devenit eroi atunci când au răspuns prompt unui apel de urgență privind un incendiu izbucnit la Băilești, județul Olt. Ajunși primii la fața locului, cei doi au intrat fără ezitare în locuința cuprinsă de flăcări, ignorând pericolul și lipsa echipamentului de protecție.

Doi polițiști au salvat o bătrână dintr-o casă cuprinsă de flăcări

Fumul dens le îngreuna respirația și vizibilitatea, dar aceștia au acționat rapid pentru a opri curentul electric și butelia de gaz, prevenind astfel o posibilă explozie. În ciuda condițiilor dificile, Ionuț și Marius, cei doi polițiști, au reușit să găsească o femeie în vârstă de 77 de ani, pe care au scos-o în siguranță din casa incendiată.

Citește și: Un rănit de la explozia magazinului de bricolaje din Botoșani a fost reintubat. Care este starea celorlalte victime

„Trăiește?”, a întrebat un membru al echipajului de ambulanță sosit între timp. „Da, da… TRĂIEȘTE!”, a răspuns Ionuț, cu cenușă pe uniformă și bucuria salvării pe chip.

Pe lângă curajul de care au dat dovadă în această misiune, Ionuț se remarcă și prin acțiunile sale caritabile. În calitate de polițist de proximitate, el a aflat despre condițiile precare în care locuiește David, un copil de 7 ani crescut de bunica sa.

„Ori de câte ori se află în zonă, Ionuț se interesează despre starea copilului și, împreună cu colegii și prietenii lui, îi cumpără alimente, jucării, haine și rechizite.”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Afacerilor Interne, pe Facebook.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Polițiștii au renovat locuința copilului

Iarna trecută, Ionuț și adjunctul Poliției Municipiului Băilești au construit o sobă de teracotă pentru a le oferi căldură, iar în această primăvară, au renovat locuința copilului.

Citește și: Reacția magazinului de bricolaj din Botoșani, după explozia devastatoare! Cine ar fi produs eroarea care a generat deflagrația

„Iar dorința lor de a face bine nu s-a oprit aici.

În această primăvară, Ionuț, alături de câțiva prieteni voluntari, i-au renovat celui mic locuința. (foto în secțiunea de comentarii). Și acestea sunt doar câteva din multiplele fapte umanitare pe care colegii noștri le fac permanent pentru cei nevoiași.”, se mai arată în comunicat.

Aceste acțiuni umanitare demonstrează dedicația și compasiunea lui Ionuț și colegilor săi, care nu ezită să ajute comunitatea în momentele de nevoie.

Internauții au fost profund impresionați de gesturile lor. Potrivit acestora, eforturile lor merită toate felicitările, iar exemplul lor inspiră și încurajează solidaritatea și altruismul.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?