Ei vor sa invete! Zeci de copii dintr-un sat izolat merg la scoala cu caruta

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 01 oct 2020, 13:55

In timp ce copiii de la oras viseaza la cadouri sofisticate, vacante scumpe in tari straine sau haine de firma, pentru ei viata parca a ramas suspendata in timp!

Nici la scoala nu au cu ce sa ajunga! O caruta ii aduna, in fiecare dimineata, de pe ulite si-i duce la scoala! Este povestea a zeci de copii care vor sa invete carte!

Doi cai, o caruta hodorogita de timp si un satean bun care-i aduna, zilnic, de pe ulita satului! Este scenariul trait de acesti  micuti din satul Iuda, aproape in fiecare zi!

Cum vine zapada drumul devine impracticabil, iar utilajele de deszapezire, culmea, dispar.

Acest localnic se trezeste in fiecare dimineata, inhama cei doi cai la caruta si aduna toti copiii de pe ulita pe care apoi ii lasa la scoala.

Autoritatile locale ridica din umeri si arunca vina pe cei de la judet, pentru ca drumul este judetean, dar odata cu venirea iernii, nimeni nu se mai  intereseaza de soarta lor, mai spun oamenii.

Drumul Judetean care strabate catunul Iuda devine impracticabil odata cu prima zapada, spun localnicii.
Niciun utilaj nu trece prin zona asa ca cei mici sunt dusi la scola cu o caruta sau cu sania cand stratul de zapada este prea mare. Nici ambulanta sau pompierii nu pot urca, iar aprovizionarea se face cu sacul din centrul comunei.

Asadar, oamenilor din Iuda le-a ramas doar sa se roage ca iarna sa nu fie prea grea, doar asa mai pot spera ca vor mai putea iesi din case.

##VIDEO128326##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.