El e cel mai batran bebelus din lume! Nimeni nu crede ca are 23 de ani iar povestea lui e o lectie pentru toti parintii! Cum a fost posibil asa ceva

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 28 feb 2017, 02:53

O intalnire neasteptata, pe holul unui spital, a dus la o decizie cu implicatii peste ani.

La varsta de 15 ani, Alex Powell a fost diagnosticat cu limfom Hodgkin, o forma de cancer iar doctorii l-au sfatuit sa inceapa cat mai repede chimioterapia. La spital, Patricia, mama vitrega a lui Alex, s-a intalnit cu o alta femeie, al carui copil, atunci in varsta de 18 ani, facuse chimioterapie.

In urma discutiei, Patricia a aflat despre efectele secundare mai putin cunoscute ale chimioterapiei, printre care se numara si pierderea fertilitatii.

Ingrijorata pentru viitorul fiului ei vitreg, Patricia l-a sfatuit sa mearga la o banca de sperma si sa faca o "depunere".

Adolescentul s-a simtit jenat, dar i-a ascultat sfatul. Alex si-a inghetat sperma si a uitat de ea in anii urmatori. A reusit sa invinga cancerul si si-a continuat viata. In 2013, el s-a casatorit si si-a amintit de faptul ca si-a conservat materialul seminal in momentul in care el si sotia lui si-au dorit un copil.


Se temea ca materialul genetic nu mai e sanatos, dupa 23 de ani de la congelare dar, dupa un an de tratamente, a venit pe lume Xavier, in iunie 2015. El este considerat cel mai "batran" bebelus din lume si detine recordul pentru cea mai veche sperma folosita cu succces in fertilizarea in vitro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.