EL e savantul de origine romana, care a scandalizat toata planeta cu ideile sale! "Parintii isi pot ucide bebelusii care se nasc bolnavi!"

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 15 iul 2022, 10:55

Julian Savulescu este filozof, profesor de etica aplicata la Oxford, director al Centrului de etica aplicata al aceleiasi universitati si editor al Jurnalului de Etica Medicala, cea mai importanta publicatie din lume in explorarea bioeticii.


Printre cele mai recente idei sprijinite de Savulescu in revista sa sunt cele conform carora parintii ar trebui sa aiba dreptul de a decide uciderea bebelusilor nascuti bolnavi sau cu handicap, pe considerentul ca din punct de vedere moral acestia nu conteaza. Savulescu sustine ca pruncuciderea trebuie tratata ca un simplu avort. Articolul, publicat in “Jurnalul de Etica Medicala”, a provocat un scandal urias atat in lumea stiintifica, dar mai ales in cea religioasa, iar Savulescu si autorii articolului, colaboratori de-ai sai, au primit amenintari cu moartea.
Citeste continuarea materialului pe wowbiz.ro!

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

Taguri:

Penultimul episod al serialului „Vinovați de Iubire” este difuzat la data de 19 septembrie 2024. Urmărește episodul 53 al serialului “Vinovați de iubire” online live, în această seară.