El este Abdullah, eroul care l-a imobilizat pe atacatorul român, după ce a înjunghiat o fetiță, în Londra: „Am sărit pe el și l-am apucat de mână”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 14 aug 2024, 10:03

El este Abdullah, tânărul care l-a imobilizat pe atacatorul român de la Londra

Sursa: caotură BBC

Un incident tulburător a a avut loc luni, în Londra, după ce un român în vârstă de 32 de ani a atacat cu un cuțit o fetiță de 11 ani în Leicester Square.

Potrivit Sky News,  bărbatul a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor, însă datorită intervenției rapide a unui agent de securitate din zonă, alte victime au fost evitate.

Citește și: Primele declarații făcute de bărbatul înjunghiat de propriul cumnat, într-un parc din Capitală: „ A avut să-mi dea niște bani”. Agresorul este căutat în continuare de polițiști

Abdullah, eroul care l-a imobilizat pe atacatorul român

Abdullah, un tânăr de 29 de ani care lucrează la un magazin din Leicester Square, a fost cel care a reușit să-l dezarmeze și să-l imobilizeze pe atacator.

Într-un interviu acordat BBC, Abdullah a povestit momentele tensionate în care a decis să intervină.

„Am auzit un țipăt, am ieșit afară și am văzut că un tip avea un cuțit.

Am sărit pe el și l-am apucat de mână, l-am pus la podea și am îndepărtat cuțitul de lângă el. Nu am avut timp de gândire, pur și simplu am acționat. Nu am mai văzut așa ceva până acum. Să faci asta unui copil, este oribil. Era datoria mea să îl salvez”,
a spus Abdullah.

Martorii au relatat că atacatorul român a fost văzut în zonă cu puțin timp înainte de incident, ceea ce a ridicat semne de întrebare cu privire la intențiile sale. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Alin Oprea, despre durerea de a crește fără tată. Cât de tristă a fost copilăria artistului? „Eram mândru de rolul de tată care mi se dădea mie.”

Bărbatul a fost prezentat de autorităţile britanice sub numele de Ioan Pintaru și a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor.

În acest stadiu al investigațiilor, nu există niciun indiciu că atacul a fost legat de terorism, scrie BBC. 

Fetița de 11 ani se află acum sub supraveghere medicală, starea ei fiind stabilă. 

Mesajul transmis de MAE după incidentul din Londra

În timp ce autoritățile britanice continuă investigațiile, Ministerul Afacerilor Externe al României a transmis că, prin intermediul misiunii diplomatice și Consulatului General al României la Londra, se află în contact constant cu autoritățile britanice și urmărește îndeaproape desfășurarea procedurilor consulare necesare în acest caz.

„Ambasada României la Londra a fost sesizată luni, 12 august 2024, de către autoritățile britanice de poliție cu privire la incidentul petrecut în Leicester Square și la reținerea unei persoane. Ca urmare a demersurilor efectuate în regim de urgență prin intermediul biroului atașatului pentru afaceri interne al Ambasadei României în Regatul Unit, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă faptul că persoana reținută de autoritățile britanice este cetățean român”, transmite

MAE.

Instituția mai precizează că, până la acest moment, nu au fost recepționate alte solicitări în legătură cu acest caz.