El este Bogdan, românul care și-a pierdut viața în Italia după ce a încercat să-și salveze prietenul de la înec. Cei doi au fost găsiți morți după mai multe ore de căutări

Autor: Diana Bostan

Bogdan și-a pierdut viața în încercarea de a salva un alt tânăr de la înec

Sursa: Facebook

Bogdan Ștefan Cristoiu, un român de 30 de ani, a murit tragic în Italia în timp ce încerca să salveze un tânăr de la înec în râul Brenta, situat în Campo San Martino, Padova.

Incidentul s-a petrecut pe 14 iulie, când Bogdan a observat că Ganegedara Ramesh, un tânăr srilankez de 23 de ani, era în pericol în apele adânci și agitate ale râului, notează Spynews.ro.

Citește și: Tragedie în râul Buzău: Un tată și fiica sa de 14 ani și-au pierdut viața la scăldat. Băiatul cel mic a fost salvat în ultimul moment

Bogdan a murit în timp ce încerca să salveze un alt tânăr de la înec 

Potrivit sursei menționate anterior, Ramesh se afla la scăldat când a fost prins de curenții puternici. Văzându-l în dificultate, Bogdan a sărit imediat în apă pentru a-i veni în ajutor. Deși a reușit să-l prindă de mână, curenții i-au împins pe amândoi în aval, făcându-le imposibilă salvarea.

Citește și: O nouă tragedie în apele din Italia: Un șofer român de TIR a murit înecat în râul Brembo

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Anamaria Prodan, căsătorită de două ori cu același inel, cumpărat de ea. “Inelul meu pe care eu astăzi îl port cu mândrie, nu mi l-a dat nimeni, e al meu.”

Echipele de intervenție din Veneția și Vicenza, dotate cu bărci pneumatice și echipamente de salvare avansate, au sosit rapid la fața locului. De asemenea, un elicopter din Bologna a fost implicat în operațiune. Din păcate, corpul lui Bogdan a fost găsit la o adâncime de patru metri, la o distanță mică de locul unde a fost văzut ultima oară.

Salvatorii nu au mai putut face nimic pentru cei doi tineri

În ciuda intervenției rapide, atât Bogdan, cât și Ramesh, au fost scoși fără viață din apă. Familia românului este în stare de șoc și se pregătește acum de înmormântare.

Citește și: Tânărul de 23 de ani luat de valuri la Neptun a fost găsit mort după ore de căutări intense

Luca Zaia, președintele regiunii Veneto, a reacționat la această tragedie cu următoarele cuvinte: „Sunt profund marcat de vestea tragică privind moartea lui Bogdan Ștefan Cristoiu, un tânăr de 30 de ani din Curtarolo.

Bogdan a dat dovadă de un curaj remarcabil și de altruism, sărind în apele râului Brenta pentru a salva un tânăr srilankez, Ganegedara Ramesh, care era prins de curenții puternici. Bogdan, un campion la lupte cu brațele, a realizat un act de eroism. Martorii au încercat să-i ajute, dar eforturile lor au fost zadarnice. Îmi exprim cele mai sincere condoleanțe familiilor și apropiaților celor doi tineri.”, a spus acesta, potrivit fanpage.it.