El este Daniel, șeful de post din Vâlcea care și-a pus capăt zilelor chiar în sediul poliției. Bărbatul a lăsat în urma un bilet de adio pentru soția sa cu care urma să aibă nunta anul viitor

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 08 aug 2024, 18:59

Daniel și soția sa aveau nunta programată pentru anul viitor

Sursa: Colaj Facebook

Un tânăr polițist de 28 de ani a fost găsit fără viață în sediul poliției pe care îl conducea, lăsând în urma sa un bilet de adio.

Un incident tragic a zguduit comunitatea din Roșiile, județul Vâlcea, după ce șeful de post, un tânăr polițist în vârstă de 28 de ani, a fost găsit fără viață în sediul poliției. Bărbatul, identificat ca Daniel Tistu, s-a împușcat în cap, lăsând în urma sa un bilet de adio, gest care a șocat atât colegii, cât și familia sa.

Daniel a lăsat un bilet de adio pentru soția sa

Daniel, absolvent al Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr Câmpina”, promoția decembrie 2017, a fost considerat apt psihologic pentru ocuparea funcției de șef de post la sfârșitul anului 2021. Originar din Lăcusteni, tânărul se căsătorise recent, în august anul trecut, cu o tânără din Târgu Jiu, iar nunta era planificată pentru anul viitor. În ciuda viitorului promițător, Daniel a ales să își încheie socotelile cu viața.

Pe plan personal, Daniel provenea dintr-o familie respectată: tatăl său este pădurar și consilier local, iar mama sa este educatoare în Bălcești. De asemenea, avea un frate care lucrează ca pompier la ISU Vâlcea. Cu toate acestea, nimic nu părea să anunțe tragedia ce urma să se întâmple.

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 02:30, o femeie a apelat serviciul de urgență 112, semnalând că șeful Postului de Poliție Roșiile a fost găsit decedat.

Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea a trimis imediat o echipă operativă, care, împreună cu procurorul de caz, a confirmat că Daniel a fost găsit fără viață pe canapeaua din interiorul postului de poliție.

Echipajul medical sosit la fața locului a constatat decesul tânărului polițist, trupul neînsuflețit fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală Vâlcea pentru efectuarea necropsiei. Din primele informații, decesul a survenit în urma unei împușcături în cap, indicând un act de sinucidere cu pistolul din dotare.

În biletul de adio lăsat soției sale, Daniel a transmis un mesaj tulburător, declarându-i dragostea sa și că „nu mai poate lupta”.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Citește și: Doliu în lumea muzicii populare! Marinel Petreuș, o figură emblematică a folclorului maramureșean, s-a stins din viață la 57 de ani

Citește și: Pericol de moarte pentru o familie din Vaslui! Uite ce au descoperit în urma unor săpături în curte

Detalii șocante din partea familiei soției lui Daniel

Aceste cuvinte au adâncit misterul din jurul motivației sale, iar investigațiile preliminare sugerează că Daniel ar fi avut probleme și neînțelegeri în viața de familie, aspecte care ar fi putut contribui la decizia sa tragică.

Tatăl lui Daniel, Florin Tistu, a declarat pentru Gazeta Vâlceană: „Nu știu nimic despre ce s-a întâmplat, nu pot vorbi de emoție și durere. Habar nu am de ce Daniel a recurs la acest gest. Nu știam că a lăsat bilet de adio. Ultima dată am vorbit cu el ieri, la ora 10, și mi-a zis că la ora 2 intră de serviciu. Și la 3 fără un sfert am aflat că s-a împușcat. Deocamdată este la spital la Râmnicu Vâlcea și astăzi îl luăm acasă. Înmormântarea va avea loc probabil sâmbătă sau duminică. În afara unor certuri cu iubita lui, nu îmi pot imagina alt motiv pentru care s-a sinucis”

Un membru al familiei soției lui Daniel, care a dorit să rămână anonim, a oferit detalii suplimentare despre situația tânărului polițist pentru aceeași publicație: „Cel mai probabil, Daniel s-a împușcat din cauza multiplelor neînțelegeri pe care le avea cu tatăl său, Florin Tistu, de meserie pădurar. Acest om este o brută, și-a bătut mama, și-a bătut periodic soția, care este o învățătoare deosebită în comuna Lăcusteni. Fiind pădurar, Florin Tistu este implicat și în afaceri cu lemne. Săptămâna trecută a fost prins de poliție cu material lemnos pe care nu îl putea justifica. Din cauza acestui fapt, făcea presiuni asupra fiului său să îl ajute. Aceste presiuni, dar și alte certuri din trecut probabil că au dus la gestul fatal. Daniel Tistu era un băiat deosebit, harnic și cuminte, care își iubea enorm soția. Aveau un magazin mixt alimentar în Lăcusteni, pe care îl administra soția, Ramona. De fiecare dată când se ducea la serviciu, el oprea mașina la magazinul din Lăcusteni, bea o cafea acolo și stătea de vorbă cu soția lui. Erau foarte tandri unul cu celălalt și nici vorbă să fi avut asemenea neînțelegeri care să ducă la sinucidere. Ei erau căsătoriți din august 2023. În urmă cu ceva timp, Florin Tistu, tatăl lui Daniel, a achiziționat o casă, împrumutând bani din bancă. Nu știu dacă și Daniel l-a ajutat sau nu l-a ajutat cu bani, dar Florin îl presa pe fiul lui, amenințându-l că nu îl mai lasă să stea în casa din Lăcusteni cu soția lui, cu Ramona. De altfel, s-a pus de multe ori problema ca Daniel și Ramona să plece din casa din Lăcusteni. Probabil că toate presiunile astea cu casa și cu lemnele cu care a fost prins de poliție au dus la evenimentul tragic.”

Această tragedie a lăsat comunitatea din Roșiile în stare de șoc, iar colegii lui Daniel sunt profund afectați de pierderea suferită. Deși motivele din spatele acestui gest rămân necunoscute, cazul este încă în curs de investigare de către autorități, care speră să aducă mai multă lumină asupra circumstanțelor ce au condus la această tragedie.