El este Dănuț, tânărul care a murit în urma accidentului grav din Timișoara. Era un geniu al roboticii și avea un viitor strălucit în față

Author: Lavinia Medrea

Era un geniu al roboticii și avea un viitor strălucit în față

Sursa: Facebook Danut Tol/Delta Force - colaj Kanal D

Dănuț, unul dintre tinerii morți în accidentul de ieri, dintr-un pasaj din Timișoara, era extrem de inteligent și avea un viitor promițător în față.

Dănuț a fost un geniu al roboticii, care și-a făcut mândră țara de zeci de ori. Din nefericire, viața lui s-a sfârșit ieri, a murit în urma unui  grav accident de maşină într-un pasaj din Timişoara.

El este Dănuț, tânărul care a murit în urma accidentului din Timișoara

Dănuț se afla în mașină cu trei prieteni în momentul în care șoferul, care luase permisul de conducere în urmă cu doar două luni, a intrat cu mașina într-un zid și, imediat după, într-un camion.

În doar câteva secunde, totul a devenit un dezastru.

Citește și: „Mami, o să fii tristă când nu o să mai fiu cu tine?”. Cine este Ioana, fata de doar opt ani care se luptă cu cancerul de patru

Cu câteva minute înainte să ajungă un morman de fiare, autoturismul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. La puțin timp miezul nopții, șoferul a intrat cu viteză în pasajul Michelangelo din centrul Timișoarei, pierzând controlul autoturismului și condamnându-și cei doi prieteni de pe bancheta din spate, printre care și

Dănuț, la moarte. Tânărul a intrat pe contrasens și a lovit zidul pasajului în timp ce, pe sensul opus, venea un camion, pe care nu l-a mai putut evita. Impactul a fost fatal pentru Dănuț și Maria, care se aflau pe bancheta din spate. Șoferul și pasagerul din dreapta au ajuns la spital cu răni grave.

Dănuţ avea doar 19 ani şi voia să-și facă un viitor din tehnologie.

De patru ani, făcea parte din echipa robotică „Delta Force” din Arad și era student în anul I la Politehnică. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Era student anul întâi la Mecatronică. A intrat fără admitere pentru că a avut rezultate foarte bune la competiţia de robotică din SUA. Avea viitorul în faţă”, a mărturisit Virgil Stoica, decanul Politehnica Timișoara.

Citește și: O femeie din Târgu Mureș a fost sechestrată şi agresată de 7 indivizi, înainte de Crăciun. Agresorii ar fi furat mai multe bunuri din casa femeii

„Era un copil foarte inteligent, înţelegea foarte clar ce îi ceream, mă puteam baza pe el întotdeauna”, a declarat Cora Bucur, fosta dirigintă a lui Dănuț. 

Dănuț urma să participe la o nouă competiție miercuri

„Copii de care te ataşai. Vestea pe care am primit-o m-a sfâșiat şi m-a dat peste cap”, a spus Rodica Ionuțaș, o profesoară de-ale tânărului.

Colegii lui Dănuț, de la robotică, sunt îndurerați de pierderea omului lor de bază. De azi înainte, nu-l vom mai căuta la telefon sau acasă pentru a-l convoca la echipă, nu îi vom mai putea spune să vină să ne ajute când dăm de greu”.

Miercuri, Dănuț urma să participe la o nouă competiție, dar viața a avut alte planuri cu el. 

 

Taguri:

Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?