El este Mihai, băiețelul în vârstă de 10 ani care a plecat de acasă pentru a colecta PET-uri. Micuțul avea o singură dorință, aceea de a strânge bani pentru o trotinetă nouă

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 18 oct 2024, 23:00

Mihai a plecat de acasă pentru a colecta PET-uri și a face rost de bani ca să-și cumpere o trotinetă. 

Sursa: Pixabay

Mihai, un copil de 10 ani, a parcurs 40 km pentru a strânge PET-uri, visând la o trotinetă. Micuțul se afla în grija bunicilor.

Mihai, un băiat de doar 10 ani, a impresionat pe toată lumea după ce a fost găsit de jandarmi la aproape 40 de kilometri de casă, unde plecase pentru a colecta PET-uri și a face rost de bani ca să-și cumpere o trotinetă.

Citește și: Copiii dispăruți ai milionarului Adrian Marțian au fost aduși în țară. Cei trei frați ar fi fost scoși din România cu un TIR

Copilul a parcurs 40 km pentru a strânge PET-uri 

După ore bune de căutări, băiatul a fost descoperit adăpostit sub un pod, într-o zonă izolată, având intenția de a dormi acolo, deși temperaturile coborâseră drastic.

Potrivit observatornews.ro, fuga sa nu este un incident izolat, Mihai fiind cunoscut de autorități după o altă dispariție similară, petrecută în luna septembrie. Și atunci, copilul fusese găsit la zeci de kilometri de casă, după ce plecase cu bicicleta în speranța de a ajunge la Ploiești pentru a strânge sticle reciclabile, tot cu gândul de a

strânge bani pentru mult dorita trotinetă.

Citește și: Petrică, tânărul din Iași dispărut în urmă cu două luni în Germania, a fost găsit de familie. Unde și în ce condiții a trăit în tot acest timp

Deși bunicii lui, care l-au crescut după ce mama sa a decedat și tatăl a dispărut din peisaj, i-au cumpărat deja o trotinetă, Mihai a rămas obsedat de ideea de a colecta sticle pentru a-și împlini visul. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Tot ce trebuie să știe femeile despre ajutorul social! Cât este cuantumul ajutorului pentru familia cu copii

"Voia trotinetă. Noi i-am cumpărat, e nou-nouță, o avem aici... El era fixat cu sticlele astea, să le strângă",  a spus bunica lui, potrivit sursei menționate anterior.

Autoritățile au decis să-l ia de la bunici

Din păcate, din cauza fugilor repetate, autoritățile au decis să intervină. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a hotărât să-l ia pe Mihai din grija bunicilor și să-l plaseze într-o familie de asistenți maternali. Mihaela Ciobănoiu, reprezentantă a DGASPC Dâmbovița, a explicat că băiatul are nevoi pe care familia naturală nu le poate acoperi pe deplin, iar această măsură a fost considerată cea mai potrivită pentru siguranța și dezvoltarea lui.

Citește și: Ea este Mia, românca care a dispărut în Italia, împreună cu fiul ei de doar doi anișori. Femeia locuia într-un adăpost destinat victimelor violenței domestice

"Minorul are nevoi pe care familia naturală nu a putut să i le ofere 100%. Este în grija unui asistent maternal profesionist, a fost deja consiliat și în urma plecării din data de 17 octombrie de la domiciliu.

A fost consiliat de specialiștii instituției, care au considerat că cel mai bine e să i se modifice măsura de protecție", a transmis Mihaela Ciobănoiu, DGASPC Dâmbovița, pentru observatornews.ro.

Bunica lui Mihai, sfâșiată de durere, se bucură că nepotul ei este în siguranță, dar se teme că nu știe când îl va revedea. Între timp, copilul urmează ședințe de terapie pentru a depăși dificultățile emoționale, iar frații săi sunt, de asemenea, în plasament, fie la familii adoptive, fie în centre de îngrijire.