Mihai, un băiat de doar 10 ani, a impresionat pe toată lumea după ce a fost găsit de jandarmi la aproape 40 de kilometri de casă, unde plecase pentru a colecta PET-uri și a face rost de bani ca să-și cumpere o trotinetă.
Copilul a parcurs 40 km pentru a strânge PET-uri
După ore bune de căutări, băiatul a fost descoperit adăpostit sub un pod, într-o zonă izolată, având intenția de a dormi acolo, deși temperaturile coborâseră drastic.
Potrivit observatornews.ro, fuga sa nu este un incident izolat, Mihai fiind cunoscut de autorități după o altă dispariție similară, petrecută în luna septembrie. Și atunci, copilul fusese găsit la zeci de kilometri de casă, după ce plecase cu bicicleta în speranța de a ajunge la Ploiești pentru a strânge sticle reciclabile, tot cu gândul de a
Deși bunicii lui, care l-au crescut după ce mama sa a decedat și tatăl a dispărut din peisaj, i-au cumpărat deja o trotinetă, Mihai a rămas obsedat de ideea de a colecta sticle pentru a-și împlini visul.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară. Cum arată calendarul pensiilor pentru luna decembrie
"Voia trotinetă. Noi i-am cumpărat, e nou-nouță, o avem aici... El era fixat cu sticlele astea, să le strângă", a spus bunica lui, potrivit sursei menționate anterior.
Autoritățile au decis să-l ia de la bunici
Din păcate, din cauza fugilor repetate, autoritățile au decis să intervină. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a hotărât să-l ia pe Mihai din grija bunicilor și să-l plaseze într-o familie de asistenți maternali. Mihaela Ciobănoiu, reprezentantă a DGASPC Dâmbovița, a explicat că băiatul are nevoi pe care familia naturală nu le poate acoperi pe deplin, iar această măsură a fost considerată cea mai potrivită pentru siguranța și dezvoltarea lui.
"Minorul are nevoi pe care familia naturală nu a putut să i le ofere 100%. Este în grija unui asistent maternal profesionist, a fost deja consiliat și în urma plecării din data de 17 octombrie de la domiciliu. A fost consiliat de specialiștii instituției, care au considerat că cel mai bine e să i se modifice măsura de protecție", a transmis Mihaela Ciobănoiu, DGASPC Dâmbovița, pentru observatornews.ro.
Bunica lui Mihai, sfâșiată de durere, se bucură că nepotul ei este în siguranță, dar se teme că nu știe când îl va revedea. Între timp, copilul urmează ședințe de terapie pentru a depăși dificultățile emoționale, iar frații săi sunt, de asemenea, în plasament, fie la familii adoptive, fie în centre de îngrijire.