El este Petrică Lupu, polițistul din Suceava care s-a stins din viață la doar 48 de ani. Bărbatul a lăsat în urmă doi copii orfani după ce soția lui a murit în urmă cu zece ani

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 14 oct 2024, 19:54

Petrică Lupu a fost diagnosticat cu o boală incurabilă.

Sursa: Facebook

Doliu profund în poliția din Suceava, după ce agentul șef principal din cadrul postului de Poliție Bunești, Petrică Lupu, în vârstă de 48 de ani, s-a stins din viață.

După o luptă crâncenă cu o boală incurabilă, polițistul și-a petrecut ultimele luni acasă, alături de cei doi băieți ai săi, în vârstă de 16 și 19 ani, notează Cancan.ro.

Citește și: El este Ion, polițistul decedat într-un tragic accident rutier la Ungheni. Pasiunea pentru mașini i-a adus sfârșitul tânărului în vârstă de doar 21 de ani

Polițistul în vârstă de 48 de ani și-a pierdut soția în urmă cu zece ani

Potrivit sursei menționate anterior, tragedia s-a petrecut exact la 10 ani de la pierderea soției sale, lăsându-i pe cei doi copii orfani de ambii părinți.

Citește și: El este Marius, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Buzău care a fost găsit fără viață în propria locuință. Bărbatul în vârstă de 39 de ani a lăsat în urmă o soție îndurerată și două fetițe

În vara acestui an, Petrică Lupu a fost diagnosticat cu o boală galopantă care, din păcate, nu i-a oferit nicio șansă reală de vindecare. Deși medicii au fost rezervați, bărbatul a rămas alături de familie, bucurându-se de un moment special, reușita fiului său cel mare, care a fost admis la Academia de Poliție.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Ce categorie de femei va beneficia de un al 13-lea venit? Unele vor beneficia și de prime de Crăciun!

Cel mai mic dintre băieți, elev la liceu, visează acum să devină medic, inspirat de experiența dureroasă prin care a trecut familia sa.

Petrică era un polițist admirat pentru profesionalismul său

Petrică Lupu era cunoscut pentru profesionalismul și echilibrul său, fiind un model de empatie și fermitate în comunitatea pe care a servit-o.

Colegii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava i-au adus un ultim omagiu, subliniind respectul și aprecierea de care s-a bucurat de-a lungul carierei sale.

Într-un mesaj emoționant, aceștia au promis să fie alături de cei doi băieți ai săi, considerându-i parte din marea familie a Poliției Române.

Citește și: „Ai lăsat în urma ta multă durere!”. Povestea tragică a tânărului care și-a pierdut viața la scurt timp după ce a împlinit 20 de ani. Alex a intrat cu mașina într-un copac pe DN 67

”Suntem în doliu și conducem astăzi pe ultimul drum pe unul dintre polițiștii care au cinstit instituția Poliției Române. Petrică Lupu, și-a câștigat respectul comunității pe care a slujit-o. Un polițist bun și apreciat în comunitate, un om a carui experiență de viață și-a pus amprenta pe dezvoltarea carierei profesionale și un am care a dăruit viitorului Poliției Române descendenți ce ii vor asigura veșnicia. Un polițist exemplar, echilibrat, care a știut să îmbine fermitatea cu empatia și să evalueze în mod corect fiecare situație în care a intervenit.

Respect, domnule agent șef principal de poliție Petrică Lupu. Colegii din cadrul IPJ Suceava îți aduc un ultim omagiu și te asigură că îți vor marca așa cum se cuvine.
Vom fi o familie extinsă și pentru băieții tăi dragi și le vom arăta că ,,orfan” este doar o deviație și o inadvertența semantică a terminologiei”, au scris colegii săi din cadrul IPJ Suceava și preluat de Cancan.ro.