El este Ricardo, adolescentul de 17 ani care și-a omorât părinții și fratele într-o încercare disperată de a obține libertate. Prin ce trecea tânărul în viața de zi cu zi

Autor: Laura Macovei

Masacrul a avut loc în noaptea dintre 31 august și 1 septembrie, într-o locuință din Paderno Dugnano, o suburbie a orașului Milano

Sursa: corriere della sera/pixabay

Un caz șocant s-a petrecut în Italia, într-o locuință din Paderno Dugano, o suburbie a orașului Milano. Un tânăr de 17 ani și-a distrus familia, după ce i-a ucis cu sânge rece pe părinții și fratele său.

Masacrul a avut loc în noaptea dintre 31 august și 1 septembrie, într-o locuință din Paderno Dugnano, o suburbie a orașului Milano. Tânărul ucigaș în vârstă de 17 ani a recunoscut oribila crimă și a povestit exact cum a acționat.

Citește și: El este Robert, românul care a murit electrocutat în timp ce lucra în grădina unei vile, în Italia: „Plecăm de acasă pentru a merge la muncă și nu ne mai întoarcem”

A așteptat ca toți să adoarmă, iar apoi i-a ucis cu sânge rece

Adolescentul a recunoscut, după ore în șir de interogatoriu, că și-a ucis părinții și fratele mai mic, informează Corriere della Sera.

Inițial, adolescentul a declarat autorităților că și-a omorât tatăl, după ce acesta i-ar fi ucis mama și fratele mai mic. Acesta susținea că s-a trezit din cauza țipetelor mamei și a fratelui și l-a găsit pe tatăl său, Fabio Chiaroni, aplecat deasupra corpurilor fără viață ale acestora, cu un cuțit în mână.

În urma unui acces de furie, ar fi luat cuțitul de la tatăl său și l-ar fi ucis.

Situația însă nu a stat deloc așa. Adolescentul a recunoscut ulterior că el este, de fapt, vinovat de moarte celor trei și a povestit și cum a acționat.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

Riccardo și-a planificat atacul cu sânge rece, care a avut loc în urmă cu o săptămână.

„L-am lovit mai întâi pe Lorenzo, dar pentru că era cel mai aproape de mine. Nu pentru alt motiv special. Am crezut că o singură lovitură va fi suficientă pentru a-i ucide, dar n-a fost așa și de aceea i-am lovit de mai multe ori. Îi auzeam suferind și nu voiam asta”,

a spus el.

Ricardo voia să se detașeze de părinții care „erau prea protectori”

Motivul pentru care Ricardo a recurs la un asemenea gest e de-a dreptul halucinant. Se pare că adolescentul voia mai multă libertate, pe care părinții săi nu i-ar fi acordat-o. Conform declarațiilor cutremurătoare ale acestuia, fratele său mai mic, Lorenzo, a fost doar o victimă colaterală. 

Trupurile neînsuflețite au fost găsite în pijamale, în camera pe care cei doi frați o împărțeau.

Tragedia s-a produs la doar câteva ore după ce familia a sărbătorit ziua de naștere a tatălui.