El este românul răpit de Hamas și ținut ostatic. Soția sa a transmis un mesaj video tulburător: „Îl vrem înapoi cu noi”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 23 oct 2023, 09:09

El este românul răpit de Hamas și ținut ostatic. Soția sa a transmis un mesaj video tulburător

Sursa: România TV

Un român care are și cetățenie israeliană este ținut ostatic de gruparea Hamas, în Fâșia Gaza, potrivit MAE. Atât bărbatul, cât și sora acestuia erau dispăruți de mai multe zile.

Teoriștii Hamas continuă să ia ostatici, printre care și români. Este cazul lui Tal Haimi, un bărbat cu dublă cetățenie, româno-israeliană, care se afla de mult pe lista celor dispăruți după invazia grupării Hamas din 7 octombrie. 

Soția sa spera atunci ca soțul ei să nu fi murit, ci mai degrabă să fie luat ostatic, deoarece astfel știa măcar că este în viață. 

Cine este românul ținut ostatic în Fâșia Gaza

Tal Haimi are 41 de ani și dublă cetățenie. Românul locuia în Israel împreună cu soția sa și cei trei copii, când a fost chemat să lupte împotriva palestinienilor, deoarece este recrut rezervist în Divizia Gaza și adjunct al Rabinatului în unitatea de apărare a  kibuţului. Buncii lui Tal sunt români, scrie  sursazilei.ro,  iar soția sa este israeliancă.

Citește și: Israelul promite bombardamente mai intense în Gaza, în timp ce Hamas anunță 55 de morți în cursul nopții

Autorităţile israeliene au confirmat faptul că Tal Haimi este pe lista ostaticilor Hamas. Sora sa, cu cetăţenie israeliană, ar fi fost de asemenea răpită. 

Soția lui Tal a transmis un mesaj video după răpirea soțului ei

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ella Haimi, soția lui Tal, a transmis un mesaj în legătură cu răpirea soțului ei și cu faptul că îl așteaptă acasă. 

Este imposibil să ne imaginăm realitatea fără Tal, este imposibil să ne gândim la kibbutz fără el. Tal este unul dintre pilonii comunității. În tăcerea lui el inițiază, rezolvă și construiește fiecare eveniment și fiecare provocare. Tal trebuie să se întoarcă la noi, la tatăl și sora lui, la soția sa Ella și la copiii săi Einav, Nir și Udi. Trebuie doar să fie cu noi.

Tal este un om pașnic, ne este dor de el și îl vrem înapoi cu noi ”, este mesajul transmis de soţia lui, Ella, postat de o jurnalistă pe Twitter.

Citește și: Două ostatice au fost eliberate de către teroriștii Hamas. Cine sunt cele două femei și în ce stare se află: „Vor primi tot sprijinul de care au nevoie”

Potrivit femeii, Tal voia să-și protejeze familia, însă a fost chemat să lupte împotriva palestinienilor. De atunci, bărbatul a fost dat dispărut.

Am intrat în adăpost. Am stat acolo, dar în câteva minute comandamentul de protecţie al kibuțului i-a spus să vină să ajute împotriva teroriştilor. Voia doar să fie fericit cu soţia lui, cu familia lui, în kibuț şi în această ţară. Nu voia să facă rău nimănui, voia doar să-şi protejeze familia ”, a mai spus Ella Haimi.

Familia lui Tal speră ca bărbatul să fie eliberat, deoarece teroriștii au mai eliberat de curând ostatici.

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.