El este Romeo, bărbatul mort în Fetești după ce a încercat să-și construiască o bombă artizanală în propria locuință

Autor: Andrei Costanda

El este Romeo Dragnea, bărbatul mort în explozia de la Fetești.

Sursa: Facebook

Romeo Dragnea, un frizer respectat din Fetești, și-a pierdut viața după ce o bombă artizanală pe care o asambla în locuința sa a explodat, stârnind un val de șoc în comunitate și o amplă investigație a autorităților.  

Romeo Dragnea, un frizer de 44 de ani din Fetești, și-a pierdut viața într-un incident tragic după ce o bombă artizanală pe care o construia în propria locuință a explodat. Tragedia a avut loc după ce bărbatul, cunoscut de comunitate ca fiind respectat și priceput în meseria sa, a început să fabrice dispozitive explozive de teama unui posibil atac rusesc.

Explozia a alarmat vecinii care au chemat autoritățile

Incidentul s-a petrecut în cursul nopții, când o explozie puternică a zguduit liniștea cartierului. Vecinii, alarmați de zgomotul asurzitor și de fumul negru care ieșea din casa lui Romeo, au alertat imediat autoritățile. La fața locului s-au deplasat rapid polițiști, genişti, pompieri și medici, dar, din păcate, Romeo nu a mai putut fi salvat. Trupul său a fost găsit fără viață, acoperit de răni severe, într-o scenă ce a șocat întreaga comunitate.

Bărbatul locuia singur și, conform vecinilor, își pierduse recent tatăl. Ambii erau frizeri și erau foarte respectați în Fetești. Romeo era cunoscut pentru pasiunile sale neobișnuite, fiind interesat de construcții și de chimie. În curtea sa, polițiștii au descoperit o replică impresionantă a Turnului Eiffel, indicând măiestria și dedicarea sa pentru proiecte complexe.

Anchetatorii care au intrat în locuința sa au găsit mai multe obiecte care conțineau materiale pirotehnice și explozive.

Citește și: Verișorul Raisei, în vârstă de 15 ani, a recunoscut că a ucis-o. Autoritățile l-au reținut, însă caută acum un al doilea suspect

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Citește și: Mai există o speranță pentru „satele fantomă”. Tot mai mulți români aleg viața la sat

Comunicatul emis de Poliția Ialomița

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Ialomița a transmis într-un comunicat că, urmare a exploziei, fumul dens a atras atenția vecinilor care au alertat serviciul de urgență 112. Echipele de intervenție au confirmat decesul bărbatului și au început o investigație amplă pentru a determina circumstanțele exacte ale incidentului.

„În cursul nopţii trecute, poliţiştii au fost sesizaţi, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că din locuinţa unui bărbat, de 44 de ani, din municipiul Feteşti, iese fum urmare a unui zgomot puternic, iar acesta este inconştient. La faţa locului, s-a deplasat cu operativitate o echipă complexă de poliţişti, pompieri, jandarmi şi medici, care au constatat decesul bărbatului, iar în interiorul locuinţei au identificat mai multe obiecte susceptibile a conţine materiale pirotehnice şi explozive”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri seară, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ialomiţa.

Pentru siguranța și investigarea materialelor explozive descoperite, Serviciul Pirotehnic din cadrul Brigăzii Antitero a Serviciului Român de Informații a fost chemat să intervină. Aceștia au ridicat materialele periculoase pentru a preveni alte posibile accidente și pentru a ajuta la elucidarea modului în care Romeo a obținut și a manipulat aceste substanțe periculoase.

Cazul este investigat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, fiind deschis un dosar penal pentru omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și nerespectarea regimului materiilor explozive. Autoritățile încearcă să înțeleagă cum un frizer respectat a ajuns să fie implicat în astfel de activități periculoase și ce l-a determinat să acționeze în acest fel.