Mădălin Liță trăiește în satul Bălteni, din Buzău și din totdeauna a fost atras de vechile obiceiuri, moștenite din generație în generație, pe care nu a vrut să le lase să se piardă. Povestea lui a fost adusă în prim-plan la „Asta-i România ”.
Povestea lui Mădălin Liță este foarte interesantă
Printre tradițiile de care tânărul este pasionat se regăsește cea a șezătorii.
Chiar dacă restul tinerilor de vârsta lui sunt nedezlipiți de telefonul mobil și se distrează prin cluburi, el se simte mult mai fericit alături de bătrânele din sat, care se strâng vesele în jurul lui, care lucrează, povestesc, chiuie și dansează.
„De aceea îmi place și mie să vină băbuțele, să ne întâlnim aici, la șezătoare, că vedeți câte povești știu și câte glume și așa mai departe, și ne amuzăm”, a declarat Mădălin, pentru reporterii de la „Asta-i România”.
Ce părere are Mădălin Liță despre viața modernă
Șezătoarea din Bălteni este un obicei înviat de curând, de un adolescent altfel. Mădălin Liță, în vârstă de 17 ani, a ales tradiția în locul vremurilor moderne.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
„Lucrurile care îmi displac, în primul rând, sunt tehnologia, răutatea, bârfa. Nu-mi plac cluburile, distracțiile și așa mai departe. Nu m-ar deranja să merg la o nuntă, unde acolo, de bine, de rău, e ceva organizat, comparativ cu mersul într-un club, când toată lumea e cum e, nebuneală și zăpăceală. (...) Nu văd ceva WOW că butonezi un telefon și Facebook și TikTok”, a spus tânărul, în cadrul emisiunii.
Astfel, acesta preferă mult mai mult să trăiască la țară, decât la oraș, întrucât se simte extrem de „legat de glie”, pe care nu ar da-o niciodată pe haosul vieții citadine.
În plus, bătrânele alături de care Mădălin se adună la șezătoare sunt foarte entuziasmate de ideea lui: „Ne place să ne adunăm cu toții, una zice una, una zice una, din amintiri de la bătrânii noștri. Noi aici ne povestim ce am făcut, mai râdem, mai spunem, mai cântăm cu toate aici așa, ne mai amintim din trecut”.