El este tanarul care ne face sa ne simtim mandri ca suntem romani! Cinci universitati din Anglia se bat pe el VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 oct 2020, 06:35

Este tanar, inteligent si ne face sa ne simtim mandri ca suntem romani.

 El este Victor, un timisorean de 18 ani, care a fost admis nu la una, nu la doua, ci la cinci universitati de prestigiu din Anglia. Este pasionat de politica, filosofie si economie, asa ca a ales ca din toamna sa studieze la Oxford.

Victor a luat zece pe linie la examenul de bacalaureat pe care l-a sustinut intr-o sesiune speciala, organizata la un liceu cu profil german. A invatat fara sa toceasca si a stiut exact ce vrea.
A studiat trei ore pe zi, iar examenul maturitatii i s-a parut floare la ureche pe langa admiterea la Oxford.

Tanarul recunoaste ca nu s-a gandit nici o clipa sa urmeze cursurile unei facultati in Romania. Viseaza sa devina ambasador, inalt demnitar sau chiar guvernatorul Bancii Nationale, dar crede ca sansele lui de reusita sunt nule daca ar ramane in tara. Spune ca nu vede deloc cu ochi buni ce se intampla aici.


Victor isi va petrece urmatorii trei ani la Oxford, iar apoi viseaza sa obtina un master la Harvad, in Statele Unite. Dupa ce va acumula experienta in matematica si informatica, vrea sa se inscrie si la doctorat. Peste ani, spera sa revina in Romania si sa faca ceva pentru locul in care s- a nascut.