Nicolae Onu trăiește în comuna Băiculești, din județul Argeș, la marginea unei păduri care îi oferă liniște și inspirație. Considerat un vraci modern, bărbatul a transformat natura în propria sa farmacie și și-a dedicat viața culegerii și preparării plantelor medicinale.
Nicolae Onu cunoaște plante medicinale potrivite pentru tratamentul oricărei afecțiuni
Pentru vraciul intervievat de reporterii „Asta-i România”, fiecare plantă, floare sau ciupercă are un rol în vindecarea trupului și minții, iar acest lucru l-a învățat direct din mijlocul pădurii.
„Pedicuța întrerupe orice fel de adicție: droguri, țigări, ciocolată, zahăr, orice adicție.(...) Forțăm corpul să facă antidot împotriva alcoolului sau a tutunului sau a drogurilor. Planta asta, pedicuța asta, conține foarte mult radiu, așa că nu o fierbem, fierbem apa, punem pedicuța, o lăsăm trei minute, am strecurat și după aia, cu gurițe mici, când ajunge în organism întrerupe orice fel de dependență.
Prostata o vindecă scaiul vânăt, pufulița cu flori mici, tulița mare, scaiul măgăresc și poate să dureze șase luni, dacă e cronică treaba. La incontinența urinară, la fete, e exact aceeași treabă, dar invers: scaiul măgăresc, pufulița cu flori mici, tulița mare, scaiul vânăt ultimul și după aia coada șoricelului”, a explicat Nicolae Onu.
Bărbatul s-a dedicat studiului plantelor medicinale, deși nu are o educație vastă. Cunoștințele sale provin direct din natură și de la pustnicii care au locuit în păduri, adevărați maeștri în tainele plantelor: „Planta își face treaba ei, ne invită, mai ales, cu parfumul. Culegătorul de plante medicinale nu are voie să aibă o stare emoțională negativă, pentru că o transmite plantei. Tot ce știu eu despre plante sunt de la pustnici ai pădurilor, care cunosc tainele plantelor”.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Veste bună pentru pensionarele din țară! Care sunt veniturile nepermanente care se vor adăuga la pensie
Nicolae Onu este o „enciclopedie” vie, întrucât cunoaște secretele naturii
Nicolae Onu privește pădurea nu doar ca pe o resursă materială, ci ca pe un univers plin de semnificații spirituale și terapeutice.
„Datorită munților de sare care au fost la suprafață, animalele din toate punctele cardinale ale lumii au venit să lingă sare în zona asta.(...) Ăsta e cornul abundenței și de aia noi avem absolut toate plantele lumii în țara asta. Pe orice plantă se pune albina e plantă medicinală”, a explicat Nicolae Onu.
Citește și: Top 5 plante medicinale cu efecte benefice pentru organism
Nicolae Onu nu se consideră nici vraci, ci un simplu copil al naturii care a fost acceptat în mijlocul pădurii și căruia i s-au dezvăluit tainele plantelor și ale vieții. Viața lui în pădure, departe de agitația modernității, este pentru el un ideal de pace, echilibru și conexiune cu divinul și cu tot ce înseamnă natură.
„Liniștea pe care o dă pădurea e ceva ca în vis, dar cel mai interesant e când răsare soarele toate păsărelele încep să salute soarele și cântă fiecare în limba ei și e divin. Așa că (n.r. viața) în pădure e ceva ce nu poate fi descris în cuvinte, sau cel puțin de mine. Cât de plăcut poate să fie să mergi odată cu vântul, odată cu șoricelul care spune informații, furnica spune când vine ploaia, că fuge acasă, vântul îți aduce miros de animal sălbatic, să te ferești, păsărelele, când e un pericol, anunță și ele. Adevărata viață e în pădure”, a povestit Nicolae Onu.