Elementul lemn în zodiacul chinezesc. Ce semnificație are și cum ne influențează în 2024

Autor: Bianca Vidoi

Ce semnificație are lemnul în zodiacul chinezesc

Sursa: freepik

Anul 2024 este anul Dragonului de Lemn în zodiacul chinezesc, iar acesta începe la data de 10 februarie 2024.

Zodiacul chinezesc este un ciclu de 12 ani care se leagă în fiecare an de un semn animal, iar anul 2024 este anul Dragonului de Lemn, ce corespunde cu elementul lemnului. Elementul lemnului este unul dintre cele cinci elemente ce fundamentale ale tuturor lucrurilor din jurul nostru, iar aceasta este semnificația din spatele acestuia.

Ce reprezintă elementul lemn în zodiacul chinezesc

Anul 2024 este cel al Dragonului de Lemn în zodiacul chinezesc, iar acest an este influențat de unul dintre cele cinci elemente fundamentale pe care le regăsim în jurul nostru, mai exact

al lemnului. Dragonul este singurul semn mitologic din zodiacul chinezesc, iar acesta, împreună cu elementul fundamental, adică lemnul, aduc în viața zodiilor două elemente după care tânjesc, mai exact puterea și stabilitatea, dar și evoluția.

Citește și: Anul Nou Chinezesc 2024 aduce schimbări pentru multe zodii: Iată care vor fi cele mai afectate

Lemnul face parte din cele cinci elemente fundamentale ale zodiacului chinezesc, mai exact lemn, foc, pământ, metal și apă, iar alături de cele 12 zodii, șobolanul, bivolul, tigrul, iepurele, dragonul, șarpele, calul, oaia /capra, maimuța, cocoșul,

câinele și porcul, formează o combinație ce se repetă la fiecare 60 de ani, potrivit fengshui4life.ro

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Semnul Dragonului aduce în viața nativului mai multe calități pe care trebuie să le înrădăcineze în acest an, precum forța, curajul și transformarea, însă acesta reprezintă și norocul, carisma și motivația necesară pentru a fi lider.

Elementul lemnului aduce echilibru dragonului, aducând calmitate, stabilitate, dar și răbdare în viața nativilor. 

Ce aduce Dragonul de Lemn în 2024

Dragonul de Lemn îi învață pe nativii zodiilor să implementeze o viziune optimistă asupra vieții lor, deoarece în anul 2024 vor descoperi că ceea ce pierd nu este la fel de important ca ceea ce învață din aceste situații. Anul Dragonului de Lemn o să fie unul benefic pentru zodiile ce își doresc să înceapă o afacere, fiind o perioadă foarte bună în care să își asume riscuri, elementul lemnului venind în ajutorul acestora

pentru a beneficia de răbdarea de care au nevoie pentru a analiza fiecare detaliu care să îi aducă pe culmile succesului. Dragonul este singura creatură mitologică din întregul zodiac chinezesc, ceea ce ne oferă motivația pentru a avea aspirații înalte, dar și curajul de a lupta cu prorpriile frici pentru a ajunge să atingem succesul. 

În anul 2024, nativii vor avea parte de o inventivitate greu de combătut, ce le va aduce oportunități nebănuite, astfel afacerile și planurile de la locul de muncă vor atrage atenția.

Deciziile pe care le luați pe parcursul anului Dragonului de Lemn, din punct de vedere profesional, vor fi întotdeauna bune, iar toate progresele voastre vor fi apreciate.

Anul Dragonului de Lemn va fi norocos și din punctul de vedere al relațiilor amoroase pe care nativii le-au dezvoltat, dar și pentru cei ce acum își caută marea iubire. Sunteți suficient de matur încât să puneți bazele unei conexiuni sănătoase, iar cum anul 2024 este influențat de elementul lemnului, relația va prinde rădăcini puternice și greu de dărâmat, bazate pe încredere și respect.