Elena Udrea a revenit în fața judecătorilor bulgari. Ce se întâmplă cu extrădarea fostei politiciene

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 19 ian 2023, 03:25

Elena Udrea a revenit în fața judecătorilor bulgari. Ce se întâmplă cu extrădarea fostei politiciene

Sursa: Twitter

Astăzi, 19 aprilie 2022, Elena Udrea ar trebui să afle decizia judecătorilor din Bulgaria în legătură cu extrădarea ei din România.

Astăzi este al doilea termen în procesul de extrădare al Elenei Udrea. Fosta politiciană va fi dusă în fața instanței din Bulgaria, urmând ca judecătorii să ia o decizie în acest sens.

Elena Udrea ar trebui să afle astăzi dacă va fi sau nu extrădată din România

Documentele solicitate pentru extrădarea Elenei Udrea, trimise de autoritățile române, au ajuns în Bulgaria, a transmis, luni, Tribunalul din Bulgaria.

Vorbim de documente importante, pe care judecătorii bulgari le-au solicitat pentru procesul de extrădare, spune România TV.

Decizia nu va fi una definitivă, ci va putea fi contestată la Curtea de Apel din Sofia. Autoritățile din Bulgaria au la dispoziție maxim o lună să ia o decizie.

Citeste si: Ce fac iubitul și fiica Elenei Udrea cât timp aceasta se află în arest! Adrian Alexandrov a publicat o fotografie înduioșătoare

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Elena Udreavrea să fie arestată la domiciliu în Bulgaria şi a cerut instanţei să nu fie extrădată în România. Avocații fostei politiciene au prezentat mai multe motive care dovedesc că Elena Udrea are nevoie să-și ispășească pedeapsa în libertate.

Elena Udrea și-a exprimat nemulțumirea față de condițiile din închisorile din România, punctând că a mai fost arestată, iar condițiile sanitare au fost execrabile. Luând în calcul acestea, autoritățile din Bulgaria au cerut un raport Ministerului Justiției din România privitor la mediul în care trăiesc deținuții.

Elena Udrea le-a povestit deja autorităților bulgare experiența neplăcută pe care a avut-o la Penitenciarul Târgşor. Pe lângă faptul că nu existau condiții decente de trai, Elena Udrea ar fi primit și amenințări cu moartea.

Citeste si: Ce spunea Elena Udrea în urmă cu câteva luni despre problemele penale pe care le are în dosarul Gala Bute și Hidorelectrica: ”Este extrem de nedrept ce mi se întâmplă”

Fosta politiciană de la Cotroceni are mai multe motive pentru care să nu fie extrădată și pentru care solicită arestul la domiciliu. Conform documentelor prezentate de avocați, fostul ministru ar suferi de osteoporoză, iar pentru a se trata de această afecțiune medicală a cerut azil politic în Grecia, relatează România TV.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Fosta politiciană este vinovată pentru luare de mită și abuz în serviciu, după ce a primit un milion de euro de la oameni de afaceri pentru a le mijloci contracte cu statul.

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.