Elena Udrea, arestata pentru 30 de zile in dosarul Microsoft

Editor: Bogdan Mihai Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:00

UPDATE: Elena Udrea a fost arestata pentru 30 de zile de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul Microsoft. Decizia ICCJ nu este definitiva si poate fi contestata la aceeasi instanta.

Anuntul a fost facut de unul dintre avocatii Elenei Udrea, Marius, Striblea, care a precizat, la iesirea din sala de judecata, ca a fost admisa partial propunerea anchetatorilor in sensul ca judecatorul nu a luat in considerare acuzatia de spalare de bani.

Cu catuse la maini si sprijinita de politisti a aparut, la o ora dupa miezul zilei, Elena Udrea.

Urmele noptii petrecute in arestul politiei capitalei i se vad pe chip, dar, zambetul nu i-a disparut.

Si repeta gestul controversat pe care l-a facut si in Parlament. Dupa ce iese din duba, face cativa pasi si isi duce un deget la nas in timp ce ridica privirea spre camerele de filmat. Cosmarul Elenei Udrea incepea cu orele nesfarsite petrecute in sediul DNA

Poti pune catuse Elenei Udrea, dar, nu poti pune catuse adevarului! ” Atat a rostit Elena Udrea la iesirea de la DNA.

A aparut cu catuse la maini si pazita pe toate flancurile de nu mai putin de 10 politisti. Vorbe putine, dar, cu inteles din partea fostei candidate la presedintie, fostului ministru si fost presedinte de partid. Dupa 12 ore de cand intra pe usa DNA-ului, lumea o vedea cu catuse la maini. O armata de jurnalisti se lupta pentru cea mai sugestiva imagine si cea mai buna declaratie.

Elena Udrea nu parea deloc suprinsa de ce i se intampla.

Alaiul si-a facut cu greu drum printre jurnalisti si blitzuri ale aparatelor de fotografiat pana la masina care o astepta la cativa metri de intrarea in sediul DNA. 12 ore a stat Elena Udrea in birourile de la DNA. Inauntru discutii, afara inghesuiala. Elena Udrea a aparut in doua randuri cu catuse la maini, ipostaze unice, mai ales pentru o persoana obisnuita sa-si petreaca zilele de nastere in locatii selecte din tara si strainatate.

##VIDEO132342##

Unul dintre personajele care apare in dosarul „Gala Bute”, Tudor Breazu ar fi achitat, potrivit Mediafax, care citeaza documente ale procurorilor, mai multe servicii de care ar fi beneficiat direct Elena Udrea. In documente se vorbeste despre o vacanta petrecuta la un hotel de lux din Grecia in septembrie 2011. Pe site-ul de prezentare se spune ca hotelul are plaja cu nisip alb, fin si este situat linga mare azurie care imbie la relaxare.

Situat in nordul Greciei, in statiunea Halkidiki, stabilimentul are camere spatioase, cu vedere la mare, perfecte pentru un sejur romantic.

Si n-ar fi singura petrecere despre care scriu referatele DNA din dosarul Gala Bute, citate de Mediafax. Aproape 13.000 de lei s-ar fi cheltuit pentru petrecerea de ziua de nastere a Elenei Udrea, organizata intr-un hotel la Predeal, in 2012.

De altfel, deputatul cu ascensiune rapida pe scara politicii nu s-a ferit de camerele de filmat atunci cand mergea la petreceri.

Haina ei de blana si rochia lunga faceau furori la Predeal.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

In acelasi dosar apare si numele fostei sefe a Companiei Nationale de Investitii, Ana Maria Topoliceanu, urmarita penal pentru luare de mita. Personajul a fost fotografiat in vizita de la Paris in care Elena Udrea a fost surprinsa, in aceasta iarna, alaturi de fosta sefa a DIICOT, Alina Bica.

In ziua in care Elena Udrea astepta o decizie privind arestarea sa preventiva, Traian Basescu aparea la partidul infiintat de blonda politicii romanesti si ii lua apararea. Nici semnul care a facut atata valva nu i-a scapat.

 

 

 

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.