Elena Udrea mai rămâne în Bulgaria câteva zile. Instanța a amânat decizia cu privire la extrădare

Autor: Marina Ionescu

Elena Udrea mai are de așteptat până află dacă va fi trimisă în România pentru a-și executa condamnarea de 6 ani în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea mai rămâne câteva zile în Bulgaria, după ce judecătorii bulgari de la Curtea de Apel din Sofia au amânat pronunțarea după niciun sfert de oră. 

Citeste si: Elena Udrea și-a contestat extrădarea: „Sunt arestată ilegal, cu încălcarea Constituţiei României şi a Deciziei CJUE”

Elena Udrea mai rămâne în Bulgaria câteva zile. Instanța a amânat decizia cu privire la extrădare

Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Decizia finală ar fi trebuit dată astăzi, 10 mai, dar avocata fostului ministru a cerut o amânare, pe motiv că nu poate fi prezentă în sală. 

În instanță a fost prezentată o adeverință medicală, iar un alt avocat a explicat că Albina Aneva-Tomova, avocata Elenei Udrea, dispune de documente provenite din România, care au legătură cu procesul.

El a solicitat o amânare, pentru a pune aceste documente la dispoziția instanței.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ce mesaj a transmis Elena Udrea din arest: „Nedreptatea și nelegalitatea la care sunt supusă vor lua sfârșit în curând”

În acest context, judecătorii din Bulgaria au decis să amâne pentru data de 18 mai, dar au precizat că nu vor mai exista amânări.

Pe 20 aprilie, Tribunalul districtual din Blagoevgrad (sud-vestul Bulgariei) a decis că Elena Udrea va fi extrădată în România, dar decizia nu a fost definitivă și a fost atacată de către Udrea la Curtea de Apel de la Sofia.

Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute

Elena Udrea a ajuns în spatele gratiilor pe 7 aprilie, când poliția de frontieră din Bulgaria a prins-o în timp ce încerca să ajungă cu un autoturism în Grecia. Ea fusese dată în urmărire internațională în aceeași zi, după ce ÎCCJ a condamnat-o la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Citeste si: Elena Udrea a revenit în fața judecătorilor bulgari. Ce se întâmplă cu extrădarea fostei politiciene

Tot în acest dosar, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, iar Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, a primit trei ani.

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.