Recursul privind suspendarea executării pedepsei pentru Elena Udrea a fost din nou amânat

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 23 mai 2022, 17:04

Elena Udrea nu va fi extrădată

Sursa: Facebook Elena Udrea

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au amânat judecarea recursului în casație formulat de Elena Udrea și au stabilit că vor pronunța o sentință în acest dosar în data de 20 iunie.

UPDATE: Judecătorii instanței supreme au amânat pentru 20 iunie dosarul privind suspendarea executării pedepsei pentru Elena Udrea în dosarul Gala Bute, anunță observatornews.ro.

Recursul în casaţie este ultima cale extraordinară de atac la care a apelat Elena Udrea pentru a nu executa pedeapsa de 6 ani de închisoare la care a fost condamnată și de care a încercat să fugă.  

Aceasta este ultima cale excepțională de atac pe care o poate folosi Elena Udrea în cazul acestei condamnări.

Anterior, ea a depus o contestație în anulare, dar cererea ei a fost respinsă de magistrați.

Speranța mea este că acest recurs în casație va fi soluționat favorabil” , a declarat, în exclusivitate pentru gândul.ro, avocatul Veronel Rădulescu, după primul termen din acest dosar.

Elena Udrea se află acum în Bulgaria, unde a plecat în momentul în care judecătorii din România au condamnat-o definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute.

Momentan, fostul ministru al Turismului nu poate fi extrădat în România, deoarece decizia instanței a fost amânată din nou.

Elena Udrea va reveni în fața instanței la 3 iunie, potrivit g4media.ro 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ce avere are Elena Udrea. E obligată să plătească despăgubiri de aproape 3 milioane de euro după condamnarea din dosarul „Gala Bute”  

Elena Udrea nu poate fi extrădată. Decizia a fost amânată din nou

Decizia instanței din Sofia de extrădare în România a fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, a fost din nou amânată miercuri, 18 mai 2022, potrivit unor surse citate de g4media.ro. 

Elena Udrea se află în arest în Bugaria, acolo unde a fost prinsă în timp ce încerca să fugă de ispășirea pedepsei cu închisoarea la care a fost condamnată definitiv în dosarul „Gala Bute„. 

Elena Udrea susține să este arestată ilegal 

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, susține că este arestată ilegal, iar această măsură încalcă Constituția României. 

„Vă mulţumesc tuturor celor care aţi înţeles că sunt  arestată ilegal, cu încălcarea Constituţiei României şi a Deciziei CJUE, deopotrivă! Vă mulţumesc tuturor celor care mă susţineţi direct sau

indirect, prin opiniile pe care le exprimaţi în mod public.

Este nu doar cauza mea, ci şi cauza apărării Constituţiei. Implicarea voastră îmi da putere să trec peste acest greu moment şi îmi da speranţa că nedreptatea şi nelegalitatea la care sunt  supusă, vor lua sfârşit în curând”, este mesajul transmis de fostul ministru Elena Udrea şi postat pe Facebook de Adrian Alexandrov. 

Cu câteva ore înainte de pronunțarea deciziei definitive prin care fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare, Elena Udrea a părăsit România. Fostul ministru al Turismului a fost reţinut în apropierea punctului de control Kulata, la graniţa Bulgariei cu Grecia, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile române.

"În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi autorităţile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei. În continuare, se desfăşoară activităţi specifice, în vederea predării femeii către autorităţile din România", s e arată într-un comunicat al  IGPR.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.