Ziua de vineri, 10 iunie, a fot ziua decisivă pentru Elena Udrea. Magistrații din Bulgaria au decis ca aceasta să fie extrădată în România, unde își va ispăși pedeapsa cu închisoare, pentru acuzațiile aduse în dosarul „Gala Bute”.
În urma deciziilor luate, Elena Udrea a dat de înțeles că magistrații din Bulgaria nu au fost lăsați să ia singuri deciziile, deoarece, susține ea, asupra lor s-au făcut mai multe presiuni.
„O să am un mesaj în zilele următoare pentru cei care au făcut presiuni asupra judecătorilor, dar şi pentru judecătorii care au acceptat aceste presiuni. Pentru decizia din 7 aprilie s-au făcut presiuni asupra judecătorilor”, a declarat Elena Udrea, conform Hotnews.ro.
Cum a încercat Elena Udrea să scape de executarea celor șase ani de închisoare?
Fostul ministru al Turismului a făcut tot ceea ce i-a stat în putință pentru a încerca să scape de anii grei de închisoare. Prin urmare, aceasta a cerut judecătorilor să respingă extrădarea ei în țara noastră din „cauza tuturor abuzurilor și încălcărilor de lege” care ar fi fost săvârșite împotriva sa, susține Libertatea.ro.
„În al doilea rând, am 20 de ani de politică și nu îmi este frică, dar sunt mama unui copil de trei ani și nu pot să iau în calcul că, dacă sunt în stare de așa presiuni și abuzuri, sunt în stare de orice. Care e miza? Nu știu. Există această realitate a unui proces inegal și împotriva integrității mele fizice, vă rog să respingeți”, a mai declarat Elena Udrea în fața magistraților din Bulgaria.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Sentința primită de Elena Udrea a fost dată în anul 2018
În anul 2018, Elena Udrea era condamnată la închisoare în dosarul „Gala Bute”. Pe data de 7 aprilie 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a luat decizia ca Elena Udrea să execute cei șase ani de închisoare, potrivit Romania.europalibera.org.
După ce sentința a fost dată, aceasta a fugit din România și Poliția Română a dat-o în urmărire generală, urmând ca aceasta să fie prinsă în Bulgaria.
„Inteleg, domnule Ministru al Justitiei, ca sunteti preocupat de faptul ca unii cetateni romani, abuzati de justitia pe care o pastoriti din 2007 (cu mici intreruperi), isi cauta dreptatea in Europa, deci in tari cu standarde mult mai inalte de justitie decat Romania.
Citeste si: Toate dosarele pe care Elena Udrea le are în România au fost blocate chiar de către ea
Dar despre abuzul care mi se intampla mie ce parere aveti, domnule ministru? Cum vi se pare faptul ca stau arestata de 50 de zile intr-o tara europeana, pentru ca am fost condamnata ilegal, intai de un complet de 3 judecatori care nu era specializat si din care facea parte Florentina Dragomir, care exercita fara drept functia pentru ca nu indeplinea juramantul de credinta, apoi de un complet de 5 judecatori constituit cu incalcarea grava a legii, iar contestatia in anulare in care am cerut rejudecarea dosarului tocmai ca urmare a acestei compuneri a completului, mi-a fost respinsa doar mie dintre toate cazurile similare, incalcandu-se atat decizia 685/2018 a CCR, cat si decizia CJUE din 21.12.2021?”, a scris Elena Udrea pe Facebook, la finalul lunii mai.