Elena Udrea și-a contestat extrădarea: „Sunt arestată ilegal, cu încălcarea Constituţiei României şi a Deciziei CJUE”

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 27 ian 2023, 04:35

Elena Udrea și-a contestat extrădarea: „Sunt arestată ilegal, cu încălcarea Constituţiei României şi a Deciziei CJUE”

Sursa: Facebook Elena Udrea

Elena Udrea este, în continuare, în arestul din Bulgaria. De Paște, fosta politiciană a primit privilegiul de a vorbi o dată pe zi la telefon cu fetița și logodnicul ei, care locuiesc în România.

Elena Udrea a decis să depună contestație pentru decizia de extrădare la limită, în ultima zi în care putea face acest lucru, după ce instanța a decis să o trimită în România acum o săptămână. După ce a fost luată hotărârea de către avocații bulgari care o reprezintă pe Elena Udrea, Curtea de Apel de la Sofia trebuie să decidă un termen de judecată în maxim cinci zile, conform legislației din Bulgaria.

De reținut este faptul că hotărârea judecătorilor va rămâne definitivă. 

Elena Udrea a depus contestație în privința extrădării ei

Elena Udrea nu se mai poate baza pe condițiile improprii din arestul din România ca strategie de apărare, deoarece Administrația Națională a Penitenciarelor a trimis deja documente oficiale la primul termen prin care au declarat că Elena Udrea va fi închisă în condiții bune, potrivit România TV.

„Ținând cont de faptul că Elena Udrea este o persoană cu vulnerabilități, având în vedere statutul, profesia și natura faptelor, va fi încarcerată individual sau cu deținute de același tip.

Citeste si: Ce fac iubitul și fiica Elenei Udrea cât timp aceasta se află în arest! Adrian Alexandrov a publicat o fotografie înduioșătoare

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dacă va face cerere, va primi din partea ANP un televizor pentru că trebuie asigurat dreptul la informare. Dacă nu e satisfăcută de televizorul primit, poate primi, în baza unei cereri, un alt televizor pe care și-l dorește.

Telefon mobil nu va primi, pentru că introducerea telefoanelor mobile în penitenciare este interzisă, fiind infracțiune, dar va beneficia de dreptul de a lua legătura cu familia, cu prietenii, prin intermediul vizitelor, convorbirilor online sau telefonului fix din camerele de deținere”, a precizat președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanțu.

Citeste si: Va fi sau nu extrădată Elena Udrea in România? Trei judecători o vor audia astăzi și vor decide soarta fostei politiciane

„Vă mulţumesc tuturor celor care aţi înţeles că sunt  arestată ilegal, cu încălcarea Constituţiei României şi a Deciziei CJUE, deopotrivă! Vă mulţumesc tuturor celor care mă susţineţi direct sau indirect, prin opiniile pe care le exprimaţi în mod public.

Este nu doar cauza mea, ci şi cauza apărării Constituţiei. Implicarea voastră îmi da putere să trec peste acest greu moment şi îmi da speranţa că nedreptatea şi nelegalitatea la care sunt  supusă, vor lua sfârşit în curând”, a transmis Elena Udrea, prin intermediul iubitului ei, Adrian Alexandrov, care a publicat mesajul pe pagina lui de Facebook.

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.