Elev despre cursurile on-line: "Școala a dat greș"

Autor: B.M.
Actualizat: 12 mai 2020, 18:28
Tudor Ciutacu, elev din Târgu-Jiu

Tudor Ciutacu, elevul din Târgu-Jiu care a emoționat cu mesajele lui pentru medici sau cele care ne îndemnau să stăm acasă, vine acum cu un alt mesaj pentru gorjeni.

Elevul de 16 ani vorbește de schimbarea care trebuie să se producă în fiecare din noi, dar și cum școala on-line a dat greș.

Tudor Ciutacu este elev al Colegiului ”Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu și, la fel ca alții, a făcut ore on-line despre care susține că au fost un eșec total.

”Bănuiesc că ai avut momente de nostalgie sau anxietate. Momente în care nu ai știut ce să faci și voiai neapărat să ieși, dar ai zis că mai poți.

Momente în care te gândeai la absolut orice. Și momente în care primeai o notificare de pe clasroom cu noua tema pentru școală. Da, știu. Școala a dat greș. Asta e pentru cei care nu sunt a 8-a și a 12-a. Dacă tot există educație, de ce alegem să evităm marea problemă și să ne cufundăm în probleme de matematică? De ce profesorii nu ne învață cum să trecem peste această perioadă, să comunicăm, să ne înțelegem, de ce nu lucrăm la sentimentele noastre? Profesorii, sincer să fiu, nu au nici o vină.

Sistemul de învățământ românesc are cea mai mare vină”, susține Tudor Ciutacu.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai mult decât atât, adolescentul gorjean consideră că acest aspect contribuie la viitorul tinerilor și este nevoie de o schimbare la fiecare din noi.

”În multe cazuri, sistemul lucrează pentru a ne robotiza, iar de la școli pornește tot.

Citește mai mult pe Pandurul.

 

Taguri:

Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.