Elevii ar putea avea parte de o nouă zi liberă în 2025, între probele de la Evaluarea Națională și de la Bacalaureat

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 28 aug 2024, 23:49

Ministrul Educației a anunțat noi zile libere pentru elevi

Sursa: Pexels.com

Miercuri, 28 august, ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat o modificare importantă care va influența structura examenelor naționale din anul viitor.

Începând cu anul 2025, elevii care susțin Evaluarea Națională și Bacalaureatul vor beneficia de câte o zi liberă între probe, o măsură menită să le ofere mai mult timp pentru odihnă și pregătire.

Ce măsuri plănuiește să ia ministrul Educației, în vederea acordării unei noi zi libere elevilor

Decizia transmisă de ministrul Educației vine după ce, în anul curent, doar între probele de limba română și matematică a fost prevăzută o zi de pauză la Evaluarea Națională, în timp ce elevii minorităților naționale au fost nevoiți să susțină proba de limbă

maternă fără nicio zi de odihnă între examene. Această situație a generat discuții în rândul părinților și profesorilor, care au considerat că un interval de timp mai mare între examene ar fi fost benefic pentru performanța elevilor.

În contextul acestor discuții, Ligia Deca a decis să propună această schimbare la ședința Comisiei de Dialog Social, ce va avea loc joi la nivelul Ministerului Educației. Modificarea calendarului urmărește să ofere elevilor un interval mai echilibrat de timp pentru recuperare și pentru a-și organiza mai bine pregătirea între examene, un aspect considerat crucial pentru a asigura performanțe optime.

Citește și: Modificări majore în noul an școlar 2024-2025! Elevii pot fi dați afară de la ore dacă se îmbracă nepotrivit

Ce anunț a făcut ministrul Educației, despre noua zi liberă pentru elevi

Calendarul inițial pentru Evaluarea Națională din 2025 nu prevedea nicio pauză între a doua și a treia probă, un aspect care va fi revizuit în urma propunerii Ministerului Educației.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

„Feedback preluat: zi liberă între probele de la examene!

Am ținut cont de propunerile primite și de opiniile exprimate în spațiul public și vom introduce câte o zi liberă între probe la evaluarea națională 2025.

La bacalaureat 2025 vom introduce o zi liberă după a doua probă. Vom propune această variantă de calendar, cu zile libere între probe, la ședința de mâine a Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educației, apoi vom comunica și calendarul final al examenelor.

Mă bucur că primim feedback, atunci când lansăm documente în consultare publică. Transparența instituțională, feedbackul constructiv și dialogul sunt, întotdeauna, cele mai potrivite modalități pentru a lua cele mai bune decizii pentru copii”,  a

transmis ministrul Educației, Ligia Deca, prin intermediul unei postări pe pagina sa oficială de Facebook.

Citește și: Se închid școlile din toamnă?! Ce spune ministrul Sănătății despre această decizie: ”Ministrul Educației nu e dispus să ia măsuri care să pună în pericol învățământul și dezvoltarea copiilor”

Implementarea acestor pauze ar putea contribui la reducerea stresului resimțit de elevi în timpul examenelor, întrucât le permit să se concentreze mai bine și să obțină rezultate mai bune.

Sursă foto: Facebook Ligia Deca 

 


În ediția de vineri, Patrick și Bianca au avut parte de o întâlnire în Camera Roșie, unde au discutat despre Virginia, iar Giuly a izbucnit în lacrimi amare.