Elevii de clasa a VIII-a încep astăzi Evaluarea Națională 2022. Ce subiecte au primit elevii la proba de Limba și Literatura Română

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 14 mar 2023, 01:10

Elevii de clasa a VIII-a încep astăzi Evaluarea Națională 2022. Ce subiecte e posibil să primească

Sursa: Twitter

Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VIII-a începe astăzi cu proba la Limba și Literatura Română. Iată ce subiecte este posibil să fie puse pe bănci.

UPDATE: Următoarele fotografii de mai jos reprezintă subiectul pe care elevii de clasa a VIII-a l-au rezolvat astăzi la Evaluarea Națională 2022, proba de Limba și Literatura Română:

Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a  are loc în perioada 14- 30 iunie 2022. Potrivit situației raportate de către Ministerul Educației pe baza informațiilor transmise de inspectoratele școlare județene, 155.820

de absolvenți ai clasei a VIII-a s-au înscris la examen, potrivit edu.ro.

Ce subiecte ar putea primi elevii de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională. Astăzi se susține proba la Limba și Literatura Română

Examenul a început astăzi, 14 iunie, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Joi, 16 iunie, va avea loc proba la Matematică, iar vineri, 17 iunie, va avea loc proba la Limba și Literatura Maternă.

Primele rezultate se vor afișa joi, 23 iunie, până în ora 14:00, iar contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie, între orele 16:00- 19:00, și 24 iunie, între orele 08:00- 12:00. Contestațiile se pot depune și online.

Citeste si: Cum se va calcula media la BAC 2022 și cum se va proceda în cazul elevilor a căror medie generală va fi 5,99

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Candidații care depun/transmit contestațiile trebuie să completeze, semneze și depună/transmită și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate schimba, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale se afișează pe 30 iunie

Accesul candidaților în unitățile de învățământ/centre de examen este permis în intervalul orar 08:00 - 8:30.

Toți elevii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru, mai scrie edu.ro.

Citeste si: Cum se calculează media pentru admiterea la liceu 2022. Iată cât de mult contează notele de la Evaluarea Națională 2022

Probele încep la ora 09:00, când elevii de clasa a VIII-a primesc subiectele și hârtia ștampilată pentru ciorne.

Elevii au la dispoziție 120 de minute, respectiv două ore, pentru rezolvarea subiectelor, care se dau după cele 15 minute destinate completării casetei de identificare de pe foaia de examen, care va fi verificată și secretizată de către asistenți.

Probele sunt monitorizate audio-video.

Elevii sunt monitorizați audio-video. Așadar, se interzice introducerea în sălile de examen a:

  • manualelor
  • dicționarelor
  • notițelor
  • însemnărilor
  • cărților
  • ciornelor
  • rezumatelor
  • culegerilor
  • telefoanelor mobile
  • instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare
  • ghiozdanelor
  • rucsacurilor
  • sacoșelor
  • poșetelor etc.

Elevii care refuză depozitarea acestor bunuri înainte de pășirea în sala de examen nu vor fi acceptați de către comisie pentru susținerea Evaluării Naționale.

Rezultatele obținute în urma examenului sunt anonime. Așadar, vor fi folosite coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.