Elevii de grădiniță și din ciclul primar au revenit la școală astăzi! Care este structura anului școlar

Author: Lavinia Medrea

Elevii de grădiniță și din ciclul primar au revenit la școală astăzi! Care este structura anului școlar

Sursa: PixaBay

Elevii de grădiniță și elevii din ciclul primar au revenit astăzi la școală, după ce vacanța de iarnă s-a finalizat și pentru ei.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, azi a început şcoala pentru copiii de grădiniţă şi pentru elevii din ciclul primar, diferit față de elevii de gimnaziu şi de liceu, precum şi cei din învăţământul profesional şi postliceal, care au revenit la școală cu o săptămână în urmă, pe data de 3 ianuarie.

Copiii de grădiniță și elevii din învățământul primar au revenit la școală. Care este structura anului școlar 2021- 2022

Primul semestru se va termina pe 14 ianuarie, iar semestrul al doilea va începe pe 17 ianuarie.

Următoarea vacanţă, cea de Paşte, va începe vineri, pe 15 aprilie, și se va termina duminică, 1 mai.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Ultima vacanță este cea de vară, care începe pe 11 iunie 2022 și se termină la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023.

Citeste si: Calendar Evaluare Națională 2022. Când susțin elevii Evaluarea Națională și care este structura anului școlar 2021-2022

În ceea ce privește structura anului școlar 2021- 2022, acesta are două semestre, în total 34 de săptămâni, după cum urmează:

  • Semestrul I a avut 14 săptămâni de cursuri, parcurse în intervalul 13 septembrie 2021- 22 decembrie 2021.

Citeste si: Tulpina Omicron va lovi puternic școlile din România. Octavian Jurma, apel pentru părinţi: "Încă nu e prea târziu pentru vaccin"

  • Semestrul al II-lea va avea 20 săptămâni de cursuri, care vor fi parcurse în intervalul 10 ianuarie 2022- 10 iunie 2022, unde este inclus și „Școala Altfel”, în intervalul 8- 14 aprilie, perioadă în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.