O zi liberă pentru elevii din Capitală, la finalul lunii Octombrie. Ce instituții de învățământ se bucură de o mini vacanță

Author: Diana Bostan
Actualizat: 06 oct 2023, 16:00

Zi liberă pentru elevii din Capitală

Sursa: PixaBay

Vești bune pentru elevii din București. Copiii vor avea o zi în plus de vacanță cu ocazia sărbătoririi Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștiului.

Ministerul Educației a decis ca elevii din Capitală să se bucure de o zi de vacanță în plus față de elevii altor județe din România.

Elevii din Capitală vor avea o zi de vacanță în plus

Cu ocazia Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștiului, elevii din Capitală vor avea o zi liberă. Sărbătoarea va avea loc pe data de 27 octombrie, într-o zi de vineri, astfel că elevii se vor bucura de weekend mai devreme.

Pe data de 27 octombrie se vor bucura de o zi liberă toate școlile din sistemul pre-universitar de învățământ de stat din municipiul București. 

Citește și: Mesaje de apreciere pentru Ziua Mondială a Profesorului

Nu doar elevii vor avea liber pe data de 27 octombrie, ci și profesorii, acest lucru fiind stipulat și-n contractul de muncă al profesorilor.

Pentru elevii din Capitală acest lucru nu va însemna doar o zi liberă, ci și începutul primei vacanțe. Elevii din România vor avea parte de o primă vacanță în acest an școlar, de pe data de 28 octombrie și până la data de 5 noiembrie.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: O nouă materie în școlile din România? Anunț important pentru elevi

Elevii au avut deja parte de o zi liberă pe data de 5 octombrie, atunci când toți elevii din România au sărbătorit Ziua Educației. Elevii au început noul an școlar pe data de 11 septembrie.

Bursele de merit vor fi majorate în noul an școlar

Guvernul a decis majorarea burselor de merit în noul an școlar, noua lege a învățământului preuniversitar fiind publicată în Monitorul Oficial.

Începând cu data de 3 septembrie, bursele elevilor din învățământul gimnazial și liceal au fost mărite. 

Citește și: Urmează două zile libere de la stat pentru profesori și elevi! Ce instituții de învățământ se bucură de minivacanță

Bursele de merit au fost majorate cu 200 de lei, astfel că elevii vor beneficia de suma de 450 de lei pe lună în anul școlar 2023-2024.

Această sumă este acordată pentru minimum 30% din elevii din fiecare clasă de gimnaziu și liceu, în funcție de medie.

Citește și: Mai multe zile libere pentru elevi în luna octombrie. Când intră aceștia în vacanța de toamnă

Elevii care vor să beneficieze de bursă de merit trebuie să aibă nota 10 la purtare, să promoveze la toate disciplinele și să nu aibă mai mult de 20 de absențe nemotivate în anul școlar precedent.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?