Elevii din Cluj sunt la un pas de trecerea în sistem online! Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Numărul infectărilor va crește. Vor fi săptămâni grele pentru toată lumea”

Author: Lavinia Medrea

Elevii din Cluj sunt la un pas de trecerea în sistem online! Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Numărul infectărilor va crește. Vor fi săptămâni grele pentru toată lumea”

Sursa: Facebook Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că școlile vor reveni la sistemul online în Cluj dacă în maxim o săptămână nu va scădea numărul infectărilor și al spitalizărilor.

Sorin Cîmpeanu a transmis că, din totalul de 8.800 de pacienți internați care sunt infectați cu COVID-19, 776 sunt copii. În plus, 27.000 de copii sunt infectaţi, confirmați datorită testelor de salivă primite în școli.

Sorin Cîmpeanu: „Numărul infectărilor va crește. Vor fi săptămâni grele pentru toată lumea”

„La Cluj într-adevăr avem cea mai mare rată de ocupare a acestor paturi, dacă se păstrează trendul ascendent şi, din păcate, conform specialiştilor, că următoarele două săptămâni vor fi foarte grele, că numărul infectărilor va creşte.

Dacă se păstrează acest trend de creştere, Clujul va intra cu siguranţă de săptămâna viitoare în online cu toate şcolile şi grădiniţele. Asta este regula. Este legătura cu paturile destinate pacienţilor COVID, nu cu paturile de ATI”, a răspuns ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, atunci când a fost întrebat dacă școlile vor reveni la sistemul online în Cluj.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț important despre închiderea școlilor: Următoarele 2 săptămâni vor fi grele pentru toată lumea

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Ministerul Sănătăţii monitorizează zilnic şi gradul de ocupare a paturilor destinate copiilor şi a paturilor destinate pacienţilor ATI. Erau 776 pe copii internaţi COVID din 8800, deci 8 la sută din cei internaţi, din cei 8800 de pacienţi internaţi cu afecţiuni COVID, erau copii. Dintre aceştia, din fericire, sigur, fiecare caz este dramatic, dar a scăzut semnificativ numărul cazurilor copiilor care necesită tratament în secţiile de terapie intensivă”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: „Avem reguli, trebuie să le respectăm”

„Nu e vorba de o relaxare care să privească numai şcolile. Atunci când estimezi că 60% din populaţia UE, alţii estimează mai mult, alţii spun că într-un an de zile cu toţii 100% vom trece prin această boală trebuie să iei măsuri adecvate, nu este atât o problemă sanitară, cât este o problemă economică şi socială. 

(…) Am discutat de două ori astăzi cu ministrul Sănătăţii şi de fiecare dată concluzia a fost foarte clară, avem reguli, trebuie să le respectăm.

Citeste si: Când se termină pandemia de COVID-19! Varianta Omicron ar veni cu finalul valurilor de infectări

La 75% grad de ocupare şcolile şi grădiniţele vor trece în online şi vor reveni când gradul de ocupare al paturilor destinate pacienţilor COVID va scădea la 70% pentru a nu avea 75, 74, 76”, a explicat Sorin Cîmpeanu, despre o relaxare în ceea ce

privește școlile deschise.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?