Elevii olimpici vor putea să intre la liceu fără să mai fie nevoiți să dea admitere. Care sunt documentele de care vor avea nevoie

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 11 mar 2023, 00:05

Elevii olimpici vor intra la liceu fără examen

Sursa: Istock

Elevii olimpici vor fi răsplătiți pentru munca depusă în anii de gimnaziu și vor putea să intre la liceu fără a mai fi nevoiți să dea admiterea. Procedura de admitere a acestora a fost simplificată de către Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a făcut schimbări și în ceea ce privește procedura de admitere la liceu a elevilor olimpici. Drept urmare, aceștia vor putea să fie admiși fără să mai trebuiască să dea Evaluarea Națională.

Prin intermediul Ordonanței de Urgență nr. 69 din 26 mai 2022, elevii olimpici, care au absolvit clasa a VIII-a, vor intra la liceul fără examenul obligatoriu. Conform EduPedu.ro, relatează R omaniatv.net, liceele au primit deja, din partea lui Sorin Cîmpeanu, procedura de admitere pentru olimpici.

Care sunt actele de care vor avea nevoie elevii olimpici?

Pentru înscriere, elevii vor avea nevoie de:

  • Cerere de înscriere depusă de către părinți,
  • Cartea de identitate,

Citeste si: BAC 2022: Prezență mult mai mică decât anul trecut! Ministrul Educației trage un semnal de alarmă: "E dramatic"

  • Documentele care dovedesc premiul obținut de către elevi,
  • Foaia matricolă cu media pe care au obținut-o în cei patru ani de gimnaziu.

Elevii olimpici vor avea posibilitatea de a-și exprima opțiunile în ceea ce privește liceele în care vor să învețe, pe baza unei liste de corespondență între profilele liceelor dorite și olimpiadele la care au luat premiile. Ministrul Educației a anunțat și această listă.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sorin Cîmpeanu vrea să introducă în școli Educația Juridică

După o serie de schimbări extrem de mari în ceea ce privește sistemul educațional, care nu au fost văzute cu ochi prea buni, Sorin Cîmpeanu vine cu o nouă propunere.

Acesta susține că, pentru dezvoltarea societății, elevii ar trebui să învețe Educația Juridică, mai ales că a propus ideea încă de acum opt ani.

„Este un lucru extrem de important.(...) Este important, pentru că educaţia juridică este un modul de bază în ceea ce dorim să fie educaţia pentru viaţă.

Este important, pentru că prea mulţi se pricep la prea multe, fără să aibă competenţele necesare.(...)

Citeste si: Elevii de clasa a VIII-a vor avea cursuri de educație sexuală la școală. Proiectul de lege a fost propus spre adoptare

Prin educaţie juridică în şcoli, acest nivel de cunoaştere într-un domeniu extrem de important poate aduce o contribuţie esenţială la dezvoltarea societăţii.

Aş pune educaţia juridică în legătură cu una dintre cele opt competenţe cheie- competenţe civice. Eu cred că sunt direct legate. Sunt definite chiar în setul competenţelor cheie, nu numai în setul de competenţe universale.

Sunt convins că nu numai Ministerul Educaţiei se va implica în susţinerea acestui proiect, dar şi Ministerul Justiţiei am deplina convingere că va fi alături de Ministerul Educaţiei pentru a susţine Uniunea Naţională a Barourilor din România în acest demers care, nu în ultimul rând, deschide, într-o manieră cât se poate de convingătoare, şcoala către societate. Este un principiu de care avem nevoie”, a spus ministrul Educației, potrivit Realitatea.net.

 

Taguri: