Elevii revin la școală! Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat ce se va întâmpla cu testele pentru depistarea COVID-19

Author: Lavinia Medrea

Elevii revin la școală! Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat ce se va întâmpla cu testele pentru depistarea COVID-19

Sursa: PixaBay

Elevii din gimnaziu și liceenii au început de astăzi școala, pentru a recupera zilele de vacanță impuse în luna noiembrie. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis că vor exista suficiente teste pentru COVID-19, destinate copiilor.

Elevii se întorc la şcoală. Vacanţa pentru cei din gimnaziu şi liceu s-a terminat mai devreme anul acesta, în timp ce preșcolarii și cei din clasele primare vor avea vacanţă până pe 9 ianuarie.

Ce se întâmplă cu testele COVID-19? Anunțul făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Ministru Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis că vor exista suficiente teste COVID-19 destinate testării copiilor.

„Am reușit, prin stocurile disponibile la nivelul inspectoratelor școlare județene, să ne asigurăm că la începerea școlii, pentru elevii din învățământul gimnazial și liceal, vor exista suficiente teste pentru toți elevii de gimnaziu de liceu care vor începe școala pe 3 ianuarie.

Citeste si: Se închid școlile în ianuarie? Profesorii ameninţă cu grevă, dacă nu îşi primesc salariile mărite

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

IGSU ne-a asigurat că, pe parcursul săptămâni 3 – 9 ianuarie, se vor primi teste pentru cea de-a doua testare din prima săptămână de școală”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Structura anului şcolar. Când mai au elevii vacanță

Clasele din învăţământul preşcolar şi primar vor avea vacanţă până pe 9 ianuarie 2022, diferit față de elevii din gimnaziu și din liceu, care au început școala astăzi, 3 ianuarie 2022.

Citeste si: Se închid școlile după Revelion în Europa?! Octavian Jurma: „După sărbători, şcolile ar trebui închise 10 zile”

Semestrul I se va termina pe 14 ianuarie. Semestrul al doilea are loc în intervalul 17 ianuarie 2022- 10 iunie 2022, excepție făcând elevii clasei a XII-a, a XIII-a seral și frecvență redusă, care vor termina orele pe 27 mai 2022.

După vacanţa de iarnă, elevii vor mai avea vacanţă în primăvară, între 15 aprilie 2022- 1 mai 2022.

Vacanța de Paște va începe vineri, 15 aprilie 2022, și se termină duminică, pe 1 mai 2022.

Elevii clasei a VIII-a vor termina anul școlar pe 3 iunie 2022, iar de pe 11 iunie începe vacanţa de vară.