Elevii s-au reîntors în bănci! Care sunt cele două scenarii după care funcționează școlile?

Author: Denisa Avram
Actualizat: 24 iul 2022, 20:25
Majoritatea elevilor din Romania s-au intors in banci din 5 mai

Elevii din ani terminali au revenit la școală pe 10 mai, pe când ceilalți au început cursurile, miercuri, 5 mai.

Din data de 5 mai, mai mulți elevi s-au întors în bănci. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vor exista două scenariile de reluare a cursurilor, în funcție de situația epidemiologică.

Scenarii pentru redeschiderea scolilor

Elevii s-au întros în bănci după criteriile stabilite de autorități. Cei din clasele terminale au revenit la școală pe 10 mai, iar restul au reînceput cursurile în format fizic, miercuri, 5 mai, în toate localitățile în care rata de infectare este de 1 la mia de locuitori.

În scenariul 1, rate de infectare este mai mică de unu la mine, ceea ce implică scenariul verde, iar,  toți elevii vin la școală, de la grădiniță, până la învățământ primar, gimnazial și liceal, cu prezență fizică. La nivel de țară, există  1.731 de localități în această situație

În scenariul 2, rată de infectare este de peste 1 la mie, s-au prezentat la școală cu prezență fizică miercuri, 5 mai, doar copiii din grădinițe, elevii din clasele I-IV, plus clasa pregătitoare.

În această situație se găsesc acum un număr de 1.450 de localități.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Elevii claselor a V-a, a VI-a și a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile care au o rată de infectare peste unu la mie, vor studia online, a decis Ministerul Educației.

„Practic, rămân elevii de clasa a V-a, a VI-a și a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile care au o rată de infectare peste unu la mie, rămân în online. În data de 10 mai, vor reveni, indiferent de scenariu.  Nu există diferențiere, toți elevii claselor terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și clasele terminale din învățământul postliceal și învățământul profesional, cu prezență fizică.

Citeste si: Toți elevii trebuie să știe! Scenariile după care se vor desfășura cursurile din 5 mai. Ministerul Educației a făcut anunțul în urmă cu puțin timp

Trebuie să ne gândim că elevii de clasa a VIII-a revin pe 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie.  Pe 22 iunie, încep examenul de Evaluare Națională cu prezență fizică, Bacalaureatul urmând să înceapă pe 28 iunie.

De asemenea, vor veni la școală, indiferent de clasă și de scenariu, aceasta este o noutate, un lucru îmbucurător. Apreciez că a existat înțelegere în cele din urmă, toți cei 27.750 de elevi din învățământul special”, a precizat Sorin Cîmpean, ministrul Educației, potrivit evzdetransilvania.ro.

Citeste si: Ministrul Educației, anunț important pentru toți elevii. O nouă regulă va fi introdusă în școli începând de vineri