Elevii vor fi testați de două ori pe săptămână! Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 08 aug 2022, 03:15

Elevii vor fi testați de două ori pe săptămână! Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul

Sursa: PixaBay

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, noile reguli după care se redeschid școlile. Acesta a făcut precizări despre testarea elevilor.

Ministrul interimar al Educației a făcut, luni, noi precizări despre testarea elevilor în școli, acolo unde unitățile de învățământ funcționează cu prezență fizică.

Elevii vor fi testați de două ori pe săptămână! Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul

Sorin Cîmpeanu a anunțat, luni, testarea elevilor în școli de două ori pe săptămână. Acesta a precizat care sunt noile reguli de redeschidere a unităților de învățământ din România.

”Am fost asigurat că se semnează contractele pentru lotul unu chiar astăzi şi mâine pentru loturile doi şi trei. Săptămâna viitoare, cel mai probabil în a doua parte, testele vor ajunge în școli. Ministerul Educației a cerut Ministerului Sănătăţii o procedură pentru testare, care trebuie făcută de supravegherea unui adult. Fac apel la colegi să aibă disponibilitate să vadă aceste instrucțiuni, pentru ca de săptămâna viitoare să știm exect cum trebuie administrate.

Testarea elevilor se va face, cel mai probabil, de două ori pe săptămână”,
a spus ministrul Educaţiei.

Citeste si: Elevii vor fi testați de două ori pe săptămână. Sorin Cîmpeanu a precizat că primele teste vor ajunge în școli începând cu 21 noiembrie

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Ministrul a mai precizat că elevii nu pot fi obligați să se testeze.

”Azi am semnat 42 de ordine de ministru prin care am trimis echipe de control în toată țara să verifice respectarea măsuilor de protecție în școli și grădinițe. Se va verifica și modul de raportare a ratei de vaccinare și soliciditatea argumentelor privind predarea online, acolo unde motivația o reprezintă deficiențele de infrastructură.

Vor fi permanente aceste controale, cât timp va dura epidemia. Când vor fi rezultate punctuale, le vom face publice”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

De luni, 8 noiembrie, o parte din unitățile școlare și-au reluat activitatea, în România, acolo unde personalul este vaccinat în proporție de cel puțin 60%. Ministrul Educației a anunțat testarea elevilor împotriva virusului Covid-19 de două ori pe săptămână.

Citeste si: Atenție! Structura anului școlar s-a modificat! Ce se întâmplă cu vacanţele elevilor?