Elevii vor primi o nouă bursă în anul 2024-2025. Anunțul a fost făcut de către Ligia Deca

Autor: Bianca Vidoi

Elevii vor primi o nouă bursă în anul 2024-2025

Sursa: Pexels.com

Anul școlar 2024-2025 aduce noi modificări pentru elevi, printre care și introducerea unei noi burse școlare.

Ligia Deca a anunțat ce burse școlare vor fi introduse în anul școlar 2024-2025 și este vorba despre bursa de reziliență, ce este în valoare de 300 de lei. Această bursă de reziliența are ca și scop motivarea elevilor ce nu realizează criteriile pentru celelalte tipuri de burse, însă care își dau interesul pentru performanțele școlare. Iată care sunt criteriile pe care elevii trebuie să îndeplinească pentru bursa de reziliență.

O nouă bursă a fost anunțată pentru anul școlar 2024-2025

Nu toți elevii îndeplinesc criteriile burselor de merit, motiv pentru care Ligia Deca a decis să implementeze o nouă bursă, bursa de reziliență, pentru a îi motiva pe elevi să progreseze în performanțele lor școlare. Această bursă va avea valoarea de 300 de lei și o să fie oferită începând cu anul școlar 2024-2025.

Pentru ca elevii să primească bursa de reziliență, aceștia trebuie să îndeplinească anumite criterii, printre care să aibă media cel puțin 7 și să facă parte din primii 30% din elevii clasei din care fac parte.

Citește și: Tichete educaționale pentru elevi, în valoare de 500 de lei! Când vor fi virați banii și la ce vor putea fi folosiți

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

”Ordonanţa despre care vorbim astăzi prevede introducerea în lege a unui nou tip de bursă, bursa de rezilienţă. Scopul acestei burse este de a motiva şi elevii care au în acest moment şi rezultate medii, să progreseze. Este o formă de a stimula progresul individual în învăţare. Cuantumul bursei de rezilienţă va fi de 300 de lei pe lună, iar bursa se va acorda elevilor care au obţinut cel puţin media anuală 7 şi se află printre primii 30 la sută dintre elevii din clasă, din punct de vedere al rezultatelor.

De bursa de rezilienţă vor beneficia şi elevii cu afecţiuni oncologice sau cronice, şcolarizaţi pentru o perioadă mai mare de 4 săptămâni în cadrul aşa-numitei şcoli din spital sau la domiciliu.”, a explicat ministrul Educației, potrivit digifm.ro.

Pentru elevii de clasa a V-a se va lua în considerare media primelor două intervale de învățare din anul școlar în curs, în timp ce pentru elevii din clasa a IX-a se va lua în considerare media cu care au fost admiși la liceu, mai exact media obținută în urma susținerii Evaluării Naționale.

Pentru ca elevii să poată primi bursa de reziliență trebuie să aibă media cel puțin 7 și să facă parte din primii 30% din elevii clasei din care fac parte, dar dacă îndeplinesc aceste criterii și au mai mult de 10 absențe, atunci vor fi excluși din lista de eligibilitate pentru toate categoriile de burse.

Bursele de merit vor fi modificate în anul ce urmează

Bursa de merit o să fie și aceasta modificată în anul școlar 2024-2025, mai exact a crescut media de la care acestea vor fi acordate. Elevii pot și eligibili pentru bursa de merit, în valoare de 450 de lei, dacă au media mai mare sau egală cu 9.50, dar și pentru elevii ce au „obţinut premiile I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor şcolare recunoscute de Ministerul Educaţiei, premiul I la etapele naţionale ale concursurilor sau competiţiilor şcolareşi extraşcolare, recunoscute şi finanţate sau nefinanţate de Ministerul Educaţiei şi elevilor care au obţinut medaliade aur sau locul I la campionatele naţionale organizate de Federaţiile naţionale olimpicesau la probele olimpice.”, a adăugat Ligia Deca.

Ca și în cazul bursei de reziliență, în cazul elevilor de clasa a V-a, bursa de merit este oferită pe baza primelor două semestre, iar pentru elevii din clasa a IX-a, pentru media de admitere la liceu. 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?