Elevii vor rămâne acasă și după Paște? Ministrul Educației lămurește situația

Author: B.H.
Actualizat: 18 iul 2022, 04:56

Autoritățile au decis închiderea tuturor unităților de învățământ ca măsură de protecție a elevilor și studenților. Vor rămâne aceștia acasă și după Paște?

Referitor la desfășurarea anului școlar s-au vehiculat mai multe scenarii, unul dintre ele vorbind inclusiv despre înghețarea anului școlar. La momentul actual, Monica Anisie, ministrul Educației, a explicat că nu este luată în calcul această posibilitate.

Citeste si: Coronavirus- Cristiano Ronaldo şi impresarul său au donat trei unităţi de terapie intensivă a cate zece patruri unor spitale din Portugalia

Pentru a nu îngreuna foarte mult sistemul de învățământ, orele s-au mutat în online, dar nu toți elevii au acces la internet pentru a beneficia de ele.

Astfel, elevii se întreabă când se vor întoarce la cursuri.

Elevii vor rămâne acasă și după Paște?

 Elevii vor rămâne acasă până de Paște, însă întrebarea este ce se va întâmpla cu anul școlar după acest moment, având în vedere că numărul persoanelor infectate cu coronavirus este în continuă creștere pe teritoriul României.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Cîţu: Joi va fi dată OUG care permite amânarea ratelor la bănci

Monica Anisie, ministrul Educației, nu are încă un răspuns la această întrebare, însă a confirmat că în cazul în care situația o va impune, cursurile ar putea fi suspendate și după vacanța de Paște.

"Suntem încă sub incidența decretului prin care toate cursurile, inclusiv cele din mediul universitar, sunt suspendate.

Dacă este necesar, probabil că se va prelungi (decretul pentru starea de urgență- n.r.), dar la momentul acesta, nu putem să spunem în mod clar. Trebuie să privim lucrurile în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România. Cred că în aceste momente este foarte important pentru noi toți să ne știm copiii în siguranță și sănătoși", a spus Monica Anisie, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Buzău: un tânăr care s-a întors din Belgia și a ignorat măsura autoizolării a fost luat cu izoleta direct din magazin