Elevul agresiv care și-a bătut diriginta în timpul orei se întoarce la școală. Adolescentul a stat doar 24 de ore în arest

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 13 mar 2024, 10:58

Elevul agresiv, care și-a bătut diriginta în timpul orei, se întoarce la școală. Adolescentul a stat doar 24 de ore în arest

Sursa: Captură Adevărul/Pexels

După un incident șocant petrecut la Școala din Târgu Mureș, un elev de 15 ani a fost reținut timp de 24 de ore după ce și-a agresat diriginta și i-a adresat injurii în timpul unei ore.

Dialogul tulburător dintre elev și dirigintă a șocat pe toată lumea, iar comportamentul agresiv al tânărului a fost primit cu indignare și revoltă. Autoritățile locale au intervenit rapid și l-au reținut pe adolescent pentru 24 de ore în scopul investigării.

Adolescentul bătăuș poate să se întoarcă la școală

După această perioadă de reținere, băiatul a fost eliberat, fără să i se impună alte măsuri preventive, ceea ce a provocat îngrijorare în rândul cadrelor didactice și al elevilor.

Astfel, elevul se poate întoarce liniștit la școală, în lipsa unor restricții impuse de lege.

Citește și: „Nu-s copiii de vină” Dan Negru, reacție după ce mai puțin de 50% dintre elevi au promovat simularea Evaluării Naționale. Pe cine dă vina prezentatorul

În timpul audierilor, adolescentul a fost însoțit de mamă și de un avocat, iar polițiștii au decis să îl elibereze în urma declarațiilor sale.

Cu toate acestea, gesturile sale violente au generat un sentiment de teamă și insecuritate în rândul profesorilor și elevilor, care se tem că ar putea deveni viitoare victime ale unor astfel de comportamente agresive.

„Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, în vederea executării măsurii. Precizăm faptul că tânărul a fost testat cu privire la posibila prezenţă a substanţelor interzise, rezultatul fiind negativ”, a transmis, luni seara, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş.

Autoritățile sunt nevoite acum să ia măsurile preventive necesare pentru ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mama adolescentului sare în apărarea fiului său

În ciuda gravității acțiunilor sale, mama tânărului îl consideră nevinovat și susține că acesta a fost reținut pe nedrept. 

„Fiul meu nu a fost nici o secundă cercetat. Fapta niciodată nu a fost confirmată, pentru că organele abilitate, care trebuia să-și facă treaba axându-se pe anchetarea acestei situații, de fapt, nu au făcut nici măcar o secundă niciun fel de anchetă.

Nu a existat o anchetă, nu a existat o faptă. A fost o presupusă acțiune, faptă de viol, iar fiul meu un presupus făptaș”, a declarat mama băiatului din Târgu Mureș.

Citește și: Peste 200 de copii, părinți și profesori, victime ale bullyingului și violenței în școli, au avut curajul să vorbească despre experiențele trăite. Școala Încrederii face apel la români pentru a contribui la siguranța copiilor în școli.

Gestul adolescentului a stârnit o puternică reacție din partea comunității școlare și a ridicat întrebări cu privire la siguranța și disciplina în școală.