Elon Musk a cumpărat aplicația Twitter și a început să facă mai multe concedieri. Acesta a plătit suma de 44 de miliarde de dolari pentru a încheia achiziția

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 28 iul 2023, 03:10

Elon Musk a cumpărat aplicația Twitter și a început să facă mai multe concedieri. Acesta a plătit suma de 44 de miliarde de dolari pentru a încheia achiziția

Sursa: Mike Blake/Reuters, getty

Elon Musk a cumpărat Twitter, după mai multe luni de gândire. Costul total al achiziției a fost de 44 de miliarde de dolari, iar informația a fost confirmată de către un investitor din companie, pentru BBC.

Elon Musk a cumpărat, în cele din urmă, Twitter. Miliardarul a plătit suma de 44 de miliarde de dolari și a început să facă mai multe concedieri.

Elon Musk a cumpărat, în cele din urmă, aplicația Twitter

„Pasărea este eliberată”, este mesajul prin care Elon Musk anunță achiziția făcută. Parag Agrawal, Ned Segal și Vijaya Gadde, șef și, repsectiv, alți doi directori, au fost concediați, imediat ce Elon Musk a preluat conducerea totală, conform mai multor surse anonime din America.

Conform BBC, Agrawal și Segal au fost escortați din sediul Twitter din San Francisco, iar co-fondatorul Biz Stone le-a mulțumit pentru „contribuția” de care au dat dovadă în ceea ce privește proiectul.

Astăzi, 28 octombrie, ar fi fost ultima zi în care Elon Musk mai putea cumpăra Twitter și, dacă acest lucru nu avea loc, l-ar fi așteptat un proces în luna noiembrie.

Oferta de achiziție de 44 de miliarde de dolari a fost făcută la finalul lunii aprilie.

Citeste si: Telefonul mobil ar putea fi înlocuit cu un tatuaj inteligent! Care sunt predicțiile lui Bill Gates

În luna iulie, Elon Musk a încercat să renunțe la dorința de a mai cumpăra Twitter, dar consiliul de administrație al companiei a luat măsurile legale necesare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Miliardarul susține că achiziția aplicației Twitter va ajuta „civilizația să aibă o piață digitală comună”.

ElonMusk a acuzat compania că a mințit în legătură cu numărul de utilizatori

În urmă cu ceva timp, Elon Musk a spus că Twitter a mințit în legătură cu numărul de utilizatori pe care îi are și a adăugat faptul că urmează să anuleze interdicțiile impuse utilizatorilor, unul dintre ei fiind chiar fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

Donald Trump a fost interzis pe această platformă anul trecut, iar Twitter a motivat decizia spunând că este posibil ca Donald Trump să dea, în continuare, dovadă de astfel de violențe verbale.

În luna aprilie, Elon Musk s-a gândit pentru prima dată că cumpere aplicația Twitter, când a plătit suma de trei miliarde de dolari pentru 9,2% din companie. La mai puțin de două săptămâni distanță, acesta a spus că se gândește că cumpere toate acțiunile, pentru suma de 44 de miliarde de dolari.

Citeste si: Decizia extremă luată de Elon Musk pentru ca centralele nucleare să fie repornite! Își pune sănătatea în pericol!

Twitter a fost de acord, dar Elon Musk s-a răzgândit și a depus toate eforturile pentru ca acest lucru să nu mai fie valabil. Din această cauză, în această vară, Twitter l-a dat în judecată pe Elon Musk, pentru a-l obliga, în acest fel, să facă ceea ce a promis, dar nici acum nu se știe de ce miliardarul s-a răzgândit.

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.