Elon Musk a fost detronat. Cine este, acum, cel mai bogat om din lume

Autor: Andreea Buinoschi

Elon Musk a fost detronat. Cine este, acum, cel mai bogat om din lume

Sursa: Mike Blake | Reuters

Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume, deoarece valoarea acțiunilor companiei Tesla au scăzut brusc, în anul 2022.

Conform Forbes, Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume, iar locul lui a fost luat de către Bernard Arnault. Bernard Arnault este directorul executiv al grupului de produse de lux LVHM,care conține brand-uri precum: Christian Dior, Fendi, Givenchy, Sephora, Bulgari, Tiffany & Co și nu numai.

Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume

Conform BBC, Elon Musk este directorul general și cel mai mare acționar al Companiei Tesla, deținând aproximativ 14% din totalul acțiunilor.

În luna octombrie a acestui an, omul de afaceri a cumpărat și Twitter, pentru suma de 44 de miliarde de dolari, după mai multe încercări de a nu o mai obține.

În momentul de față, potrivit Forbes, Elon Musk are o avere de 178 de miliarde de dolari, în timp ce averea lui Bernard Arnault a ajuns la 188 de miliarde de dolari.

Citește și: Kanye West a rămas fără cont de Twitter, după ce Elon Musk a decis să-l suspende. Care a fost motivul care a dus la această decizie radicală din partea patronului platformei de socializare

Jeff Bezos, Bill Gates, Larry Elison și Warren Buffet se numără și ei printre primii zece cei mai bogați oameni ai planetei.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Elon Musk a cumpărat Twitter

După săptămâni întregi în care s-a ajuns și la instanță, Elon Musk a finalizat achiziționarea campaniei Twitter. În luna aprilie a acestui an, CEO Tesla a spus că vrea să cumpere Twitter pentru suma de 44 de miliarde de dolari, dar mai multe persoane au spus că este o sumă prea mare.

În luna iulie, Elon Musk a dat înapoi și a spus că este îngrijorat din cauza numărului mare de conturi false ce au fost create în aplicație.

Văzând că nu o pot scoate la capăt, directorii Twitter l-au dat în judecată, pentru ca acesta să respecte oferta pe care o făcuse în primăvară.

Dan Ives, un membru al unei firme de investiții, este de părere că acțiunile Tesla au scăzut din cauza „circului” pe care Elon Musk l-a făcut atunci când a venit vorba de Twitter.

Citește și: Elon Musk a anunțat o amnistie generală pentru conturile suspendate ale Twitter. Decizia vine la câteva zile după ce contul lui Donald Trump a fost reactivat

„Musk a trecut de la statutul de supererou pentru acțiunile Tesla, la cel de personaj negativ în ochii lumii, pe măsură ce suprasolicitarea crește cu fiecare tweet.

Spectacolul de circ de pe Twitter a afectat brand-ul Musk și este un surplus major pentru acțiunile Tesla. Musk este Tesla și Tesla este Musk”, a spus acesta pentru BBC.

Mai mult decât atât, Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de două miliarde de dolari, pentru a finanța achiziția companiei Twitter.