Elon Musk apără concedierile la Twitter! Ce a spus presedintele SUA?

Author: Bogdan Frațilă
Actualizat: 05 aug 2023, 00:40

Jumătate din personalul gigantului rețelelor de socializare ar fi fost concediat!

Sursa: PixaBay

Jumătate din personalul gigantului rețelelor de socializare ar fi fost concediat!

Jumătate din personalul gigantului rețelelor de socializare ar fi fost concediat, unii agenți de publicitate și-au retras anunțurile, iar președintele SUA, Joe Biden, a declarat că platforma "aruncă minciuni peste tot în lume".

Noul șef al Twitter, Elon Musk, și-a apărat decizia de a concedia zeci de angajați la o săptămână după ce a achiziționat platforma în valoare de 44 de miliarde de dolari. Aproximativ jumătate din cei 7.500

de angajați ai companiei cu sediul în San Francisco au fost concediați vineri, potrivit lui Yoel Roth, șeful departamentului de siguranță și integritate al Twitter. Tweeturi ale angajaților au spus că echipele responsabile de comunicare, curatoriat de conținut, drepturile omului și etica învățării automate s-au numărat printre cele epuizate. Roth a declarat că personalul de moderare din prima linie a companiei a fost grupul cel mai puțin afectat de reducerile de personal.
Un grup de angajați care au fost concediați joi au declarat că au intentat un proces împotriva lui Musk, susținând că nu li s-a acordat perioada de preaviz prevăzută de lege.

"În ceea ce privește reducerea forței de muncă de la Twitter, din păcate nu există nicio alegere atunci când compania pierde peste 4 milioane de dolari/zi", a scris Musk pe Twitter.

"Tuturor celor care au ieșit li s-au oferit 3 luni de indemnizație, ceea ce reprezintă cu 50% mai mult decât se cere prin lege."

Elon Musk dă vina pe "activiști

Musk a declarat anterior, vineri, că Twitter a înregistrat "o scădere masivă a veniturilor" de când a preluat gigantul social media. El a dat vina pe "activiști" pentru că au făcut presiuni asupra agenților de publicitate să se retragă, pe fondul îngrijorărilor legate de moderarea conținutului.  Marii agenți de publicitate, inclusiv General Motors Co și General Mills Inc, au anunțat că nu vor mai face publicitate pe Twitter până când nu vor afla despre noua direcție a platformei sub conducerea lui Musk.

Un grup de peste 60 de grupuri ale societății civile, sub numele "Free Press", îndemnase agenții de publicitate să boicoteze Twitter până când platforma se va angaja să fie un "loc sigur". Coaliția a declarat că s-a întâlnit cu Musk pentru a-și exprima îngrijorarea profundă cu privire la o "creștere bruscă a conținutului toxic" de când acesta a preluat conducerea companiei.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Preocupări legate de dezinformare și discursuri de ură

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat la un eveniment de campanie, vineri târziu, că Musk a cumpărat o platformă care "aruncă minciuni în toată lumea".

"Și acum de ce suntem cu toții îngrijorați: Elon Musk se duce și cumpără o platformă care trimite- care aruncă minciuni în toată lumea", a spus Biden.

"Nu mai există editori în America. Nu mai există editori. Cum ne așteptăm ca copiii să fie capabili să înțeleagă ce este în joc?".

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat anterior reporterilor că Biden a fost clar cu privire la necesitatea de a restricționa discursul instigator la ură și dezinformarea pe toate platformele de socializare. Reducerea restricțiilor de conținut de pe Twitter a fost unul dintre motivele pentru care Musk, un absolutist autoproclamat al libertății de exprimare, a încercat să cumpere Twitter în primul rând.  Un studiu realizat de Universitatea de Stat Montclair a raportat o creștere a discursului instigator la ură pe Twitter la scurt timp după preluarea de către Musk.  Studiul a afirmat că achiziția a "creat utilizatorilor extremiști percepția că restricțiile de conținut vor fi atenuate". Dar Musk a insistat că angajamentul Twitter față de moderarea conținutului nu s-a schimbat și a susținut că "am văzut de fapt că discursul instigator la ură a scăzut uneori, în această săptămână, *la un nivel inferior* normelor noastre anterioare".

Citeste si: Ce făcea, de fapt, Angelina Jolie când lumea credea că se află la Castelul Bran

Citeste si: Unde și-a petrecut, de fapt, Elon Musk Halloween-ul și cu cine! Miliardarul de la SpaceX a pus capăt tuturor speculațiilor

Citeste si: Elon Musk nu a venit în România, confirmă oficialii MAI. Cel mai bogat om din lume nu a fost prezent la petrecerea de Halloween de la Castelul Bran

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.