Elon Musk crede că este probabil să i se întâmple "ceva rău"!

Author: Bogdan Frațilă
Actualizat: 08 sep 2023, 02:35

În weekend, noul proprietar și director executiv al Twitter, Elon Musk, a intrat pe Twitter Spaces pentru a discuta - printre altele - despre "Dosarele Twitter"

Sursa: Captură YouTube

În weekend, noul proprietar și director executiv al Twitter, Elon Musk, a intrat pe Twitter Spaces pentru a discuta - printre altele - despre "Dosarele Twitter"

"Nu este atât de greu să omori pe cineva dacă ai vrea, așa că sperăm că nu o vor face."

În weekend, noul proprietar și director executiv al Twitter, Elon Musk, a intrat pe Twitter Spaces pentru a discuta- printre altele- despre "Dosarele Twitter", o investigație cu o primire îndoielnică privind suprimarea de către Twitter a presupusului conținut al laptopului lui Hunter Biden în timpul pregătirii alegerilor prezidențiale din 2020.

Riscul e real sau doar imaginar?

Primul episod al seriei- din care Musk spune că vor fi mai multe, deși episodul doi a fost întârziat în mod caracteristic- a fost lansat vineri. În ciuda faptului că mulți observatori au descris investigația ca fiind sub așteptări, în timpul apariției Spaces, Chief Twit a declarat că publicarea acesteia ar putea chiar să-l pună în pericol de moarte.

"Până la urmă, ne dorim doar să avem un viitor în care să nu fim oprimați, în care discursul nostru să nu fie suprimat", le-a spus el ascultătorilor săi, explicând cauza pentru care a lansat Dosarele, "și putem spune ceea ce vrem să spunem fără teama de represalii".

"Sincer, riscul ca ceva rău să mi se întâmple, sau chiar să fiu împușcat la propriu, este destul de semnificativ", a continuat el, adăugând că "cu siguranță nu va face nicio paradă de mașini în aer liber, permiteți-mi să o spun așa."

Spre cinstea lui Musk, este adevărat că urmărirea se întâmplă des cu oamenii celebri. De asemenea, s-ar putea argumenta că Musk este o figură deosebit de vizibilă- și controversată- nu numai datorită statutului său de cea mai bogată persoană din lume, ci și datorită prezenței sale haotice și sincere pe platforma de socializare pe care o deține acum. În linii mari, preocupările legate de siguranță vin odată cu teritoriul, iar el are dreptul să se îngrijoreze în general pentru bunăstarea sa.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Declaratii de moarte?

"Nu este atât de greu să omori pe cineva dacă ai vrea, așa că sper că nu o fac, iar soarta zâmbește situației cu mine și nu se întâmplă... există cu siguranță un anumit risc acolo", a declarat Musk în cadrul discuției Spaces.

Dar, acestea fiind spuse, cât de mare este cu adevărat bomba din prima tranșă a Dosarelor lui Musk este de dezbătut. Musk susține că, prin publicarea capturilor de ecran ale schimburilor de replici dintre angajații Twitter și unii politicieni cu privire la ceea ce trebuie făcut în legătură cu scandalul sordid și profund dezbinător al laptopului lui Hunter Biden, el și echipa sa au expus "suprimarea" scandalului.

În emisiunea sa, expertul Fox News Tucker Carlson a calificat evenimentul drept "unul dintre cele mai extraordinare momente din istoria social media".

Cu toate acestea, alții au susținut că alegerea unei companii de social media de a nu posta poze cu penisuri furate- indiferent de cine este atașat penisul în cauză- nu înseamnă tocmai că libertatea de exprimare a cuiva a fost negată. Și, până acum, singura persoană care se confruntă cu o amenințare fizică clară ca urmare a dosarelor sunt angajații Twitter ale căror nume și, în unele cazuri, e-mailuri personale au fost dezvăluite în conversațiile capturate pe ecran.

"Suntem furioși", ar fi declarat un nou angajat al Twitter pentru The Washington Post. "Este absolut detestabil că au făcut publice numele. Poate fi ucis cineva".

"Publicarea în mod public a numelor și identităților angajaților din prima linie implicați în moderarea conținutului îi pune în pericol și este un lucru fundamental inacceptabil", a postat fostul șef al Twitter Trust and Safety Yoel Roth, care a fost, de asemenea, numit în Dosare, pe Mastodon, o alternativă Twitter open source.

După cum nu mai este nevoie să vedem, ar fi groaznic dacă cineva ar fi rănit din această cauză. Dar Musk nu s-a expus doar pe el însuși la risc aici, dacă chiar a făcut-o cu adevărat. În acest moment, suntem mai îngrijorați de foștii angajați ale căror nume au fost expuse.

Citește și: Nu este sfârșitul lui Twitter. Dar va zbura din nou pasărea albastră?

Citește și: Panica Twitter! Ce arata Elon Musk și sfera publică digitală?

Citește și: Elon Musk apără concedierile la Twitter! Ce a spus presedintele SUA?

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.