Elon Musk recunoaște "multe greșeli" de la preluarea Twitter

Author: Bogdan Frațilă
Actualizat: 23 apr 2023, 11:18

La șase luni după ce a cumpărat compania pentru 44 de miliarde de dolari, Elon Musk recunoaște greșeli în administrarea platformei de socializare

Sursa: Captură YouTube

La șase luni după ce a cumpărat compania pentru 44 de miliarde de dolari, Elon Musk recunoaște greșeli în administrarea platformei de socializare

La șase luni după ce a cumpărat compania pentru 44 de miliarde de dolari, Elon Musk recunoaște greșeli în administrarea platformei de socializare, cum ar fi etichetarea contului BBC drept "media finanțată de guvern".
Șeful Twitter, Elon Musk, a declarat că administrarea rețelei de socializare a fost "un adevărat rollercoaster" și a recunoscut "multe greșeli" de-a lungul timpului.

Recunoaștere

Marți, într-un interviu în direct cu BBC, Musk a părut să recunoască tacit că una dintre aceste erori a fost decizia de a eticheta contul radiodifuzorului drept "media finanțată de guvern".


El a spus că va schimba denumirea de pe contul de Twitter al BBC după ce radiodifuzorul a obiectat.
"Vrem să fie cât mai veridic și mai precis posibil- ajustăm eticheta la "finanțat din fonduri publice"", a spus Musk.
Radiodifuzorul național al Marii Britanii este finanțat predominant de o taxă anuală de licență stabilită de guvern, dar plătită de gospodăriile individuale. Disputa privind etichetarea urmează unei controverse anterioare privind o mișcare similară care a implicat rețeaua de radio americană NPR, pe care Twitter a catalogat-o pentru scurt timp drept "afiliată la stat", la fel cum stilizează platformele
chineze și rusești administrate de guverne. NPR a încetat să mai posteze pe Twitter în semn de protest. Twitter etichetează acum NPR, care are aproape 9 milioane de urmăritori, drept "media finanțată de guvern" și a aplicat aceeași etichetă contului BBC.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Musk vs. media de știri

Musk și-a exprimat de ani de zile un profund dispreț față de presa de știri și a instalat recent un răspuns automat cu un emoji de caca la e-mailurile trimise la adresa principală de presă a site-ului. Vorbind cu BBC marți seara târziu, el a abordat, de asemenea, mișcarea controversată a Twitter de a lipsi New York Times de marcajul albastru verificat, după ce compania a refuzat să plătească pentru a-l păstra.


Începând cu 20 aprilie, toate conturile verificate vechi de pe Twitter- care au fost verificate ca fiind autentice sub vechea proprietate a companiei- vor trebui să plătească pentru a se abona la Twitter Blue. Unul dintre motive, a declarat Musk, este că nu dorește ca Twitter să stimuleze "o clasă unsă de jurnaliști" care să stabilească ce constituie știri.
Șeful Twitter, Elon Musk, a numit The New York Times o instituție media de "propagandă", după ce organizația de știri a refuzat să plătească pentru insigna sa de verificare.
Twitter a renunțat la marca de verificare a The New York Times după ce organizația media a refuzat să plătească pentru insigna de verificare. Măsura a stârnit o luptă între NYT și șeful Twitter, Elon Musk, în legătură cu faptul că gigantul social media percepe taxe pentru marcajele de verificare a conturilor verificate.
După ce a eliminat marca de verificare a NYT- unul dintre cele mai mari ziare din lume- a ridicat întrebări cu privire la faptul că Twitter va elimina insignele altor organizații dacă acestea refuză să plătească.

"Am speranța că acesta poate fi mai degrabă un caz în care publicul alege narațiunea, spre deosebire de mass-media care alege narațiunea", a spus el. Twitter, a spus el, va "trata pe toată lumea în mod egal".
Musk, în evaluarea perioadei în care s-a aflat la conducerea rețelei de socializare de când a preluat conducerea în octombrie, a declarat că a fost "o situație stresantă în ultimele luni".
"S-au făcut multe greșeli pe parcurs? Bineînțeles", a spus el. "Dar totul este bine când se termină cu bine. Simt că ne îndreptăm spre un loc bun".
El a spus că firma este acum "aproximativ în echilibru" cu revenirea agenților de publicitate.

Citește și: Inegalitatea veniturilor crește, lumea studiaza problema si solutii!

Citește și: Acționarii Tesla se plâng că Elon Musk este prea distras sa conduca

Citește și: Mexic și Tesla: Elon Musk câștigă disputa privind fabrica Gigafactory!