Elon Musk renunta sa fie CEO la Twitter dupa ce are inlocuitor!

Autor: Bogdan Frațilă

Proprietarul Twitter, Elon Musk, a confirmat marți seară că va demisiona din funcția de director general al companiei!

Sursa: Captură YouTube

Proprietarul Twitter, Elon Musk, a confirmat marți seară că va demisiona din funcția de director general al companiei!

Proprietarul Twitter, Elon Musk, a confirmat marți seară că va demisiona din funcția de director general al companiei, dar numai după ce va identifica un succesor, abordând pentru prima dată în mod direct un sondaj pe care l-a creat săptămâna aceasta pe Twitter, în care milioane de utilizatori au votat pentru demiterea sa.
Într-un tweet, Musk a spus că va demisiona "imediat ce voi găsi pe cineva suficient de nebun să accepte postul!".


El a adăugat că, după demisia sa din funcția de CEO, Musk va "conduce echipele de software și servere" de la Twitter, indicând că ar putea continua să exercite o influență semnificativă asupra procesului decizional al companiei.

Sondaj cu rezultate clare

Anunțul vine după mai mult de o zi de tăcere în legătură cu sondajul în urma rezultatului acestuia.

Luni, după ce au votat peste 17 milioane de utilizatori- dintre care 57,5% au spus că Musk ar trebui să demisioneze- directorul executiv miliardar a abordat rezultatele doar indirect. El a sugerat că viitoarele sondaje de opinie de pe Twitter ar putea fi limitate la utilizatorii plătiți ai Twitter Blue, serviciul de abonament al companiei.
Sondajul lui Musk, prin care își întreabă utilizatorii dacă ar trebui să demisioneze din funcția de director general, a venit după o reacție masivă față de suspendarea bruscă de către Twitter a mai multor jurnaliști care îl acoperă, precum și față de decizia
Twitter de a interzice, și apoi de a dezinterzice, link-urile către alte platforme de socializare, inclusiv Facebook, Instagram și Mastodon, un rival al Twitter, care a crescut rapid și care și-a dublat de opt ori dimensiunea din octombrie.
Scurtul mandat al lui Musk în calitate de director general a dus la schimbări radicale, uneori neregulate, la una dintre cele mai influente companii de social media din lume.

Concedieri masive

Sub conducerea sa, Twitter a concediat majoritatea personalului său, a îndepărtat publicitari importanți, l-a primit pe fostul președinte Donald Trump înapoi pe platformă după suspendarea sa în urma revoltelor din 6 ianuarie de la Capitoliu și a publicat comunicări interne către jurnaliști despre operațiunile Twitter înainte ca Musk să preia proprietatea companiei.
Musk i-a obligat pe angajații rămași să se angajeze să devină "extrem de duri" în munca lor și a încetat să aplice politica Twitter împotriva dezinformării Covid-19.


În câteva zile, Twitter a lansat, iar apoi a fost forțat să de-lanseze, o funcție de verificare plătită care a fost manipulată instantaneu de conturi satirice care se dădeau drept marile branduri verificate, atleți și alte personalități publice de pe platformă.
Înclinația lui Musk de a face schimbări majore ale produselor pe baza a puțin mai mult decât sondaje informale pe Twitter a evidențiat stilul său de management ad hoc și improvizat.
Însă această abordare a atras critici tot mai multe din partea multor utilizatori Twitter. Săptămâna trecută, Twitter a suspendat mai mulți jurnaliști care au relatat despre interzicerea permanentă de către Musk a unui cont care îi urmărea avionul.
Criticile crescânde la adresa lui Musk au culminat cu sondajul de duminică, care a servit drept un referendum eficient, deși neștiințific, asupra modului în care Musk a gestionat compania de când a încheiat achiziția Twitter la sfârșitul lunii octombrie.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Twitter șterge noua politică controversată care interzice linkurile către alte platforme sociale

Twitter a șters duminică seara noua sa politică controversată care interzicea linkurile către anumite platforme de socializare, la mai puțin de 24 de ore de la introducerea inițială a politicii.
Evoluția vine la scurt timp după ce proprietarul companiei, Elon Musk, a lansat un sondaj pe Twitter în care întreba utilizatorii dacă ar trebui să demisioneze de la conducerea platformei. Acest sondaj urmează să se încheie luni dimineață devreme.
În urma unei reacții imense împotriva acestei politici, Twitter a eliminat postarea de pe blog care descria site-urile rivale către care utilizatorii nu vor avea voie să posteze link-uri pe Twitter, inclusiv Facebook, Instagram, Mastodon și Truth Social.
De asemenea, a șters un fir de tweet de pe contul său @TwitterSupport care anunțase politica mai devreme în cursul zilei.
Un alt cont Twitter al companiei, @TwitterSafety, derulează acum un sondaj în care îi întreabă pe utilizatori dacă platforma ar trebui "să aibă o politică care să împiedice crearea sau utilizarea conturilor existente cu scopul principal de a face publicitate altor platforme de socializare". Acest sondaj urmează să se încheie luni, la ora 21:00, ora Estului.

Citește și: Actionarii Tesla vor sa il dea afara pe Elon Musk? Afla ce se intampla

Citește și: Investitorii Tesla sunt furioși pe Elon Musk pentru că a dispărut în timpul crizei!

Citește și: Tesla are probleme extreme în a face angajări, din anumite motive...